АКТУАЛЬНО

Знак глобальності УГКЦ: ікона «Зішестя до аду» з канадського Саскатуна в Патріаршому соборі в Києві

Вівторок, 04 травня 2021, 13:54
2 травня 2021 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав звершив пасхальні богослужіння. Невід’ємним елементом цьогорічного святкування Великодня в головному храмі УГКЦ стала празнична ікона «Зішестя до аду», написана п. Анною Мицик у Саскатуні, Канада.

Як відомо, вірних, які приходять до храму, на тетраподі посеред храму зустрічає головна ікона храму. Під час святкування великих Господських і Богородичних свят і деяких святих на середину храму для вшанування виноситься ікона празника. Так з нагоди найбільшого християнського свята – Воскресіння Христового – ікона «Зішестя до аду», яка була виставлена на тетрапод у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві, прибула цього року аж з іншого краю землі – з канадського Саскатуна. Її написана вірянка Української Греко-Католицької Церкви п. Анна Мицик.

Незважаючи на карантинні обмеження, запроваджені урядами різних країн через пандемію, і закриті кордони, ікона подолала тисячі кілометрів шляху, щоб дістатися Києва і тепер перед нею моляться вірні.

Ця ікона, прибувши в Україну аж з Канади, є також знаком єднання у молитві синів і дочок УГКЦ, які проживають у різних країнах, на різних континентах, але разом творять єдину глобальну Українську Греко-Католицьку Церкву, центр якої розташований у Києві.

Варто зазначити, що першу свою ікону п. Анна Мицик передала до Києва на Різдво. Тепер же вона має намір написати і передати до Патріаршого собору ікони й інших великих свят.

Додамо, що у Світлий понеділок, в день престольного празника Патріаршого собору Воскресіння Христового, Глава УГКЦ подякував за єднання у молитві наживо віртуальним парафіянам собору, які, за його словами, є справжніми парафіянами, адже молитва онлайн допомагає їм жити християнським життям у драматичних обставинах сучасного світу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next