АКТУАЛЬНО

Зцілені любов’ю: Івано-Франківський Карітас організував захід духовної віднови для малозахищених верств населення

Четвер, 13 січня 2022, 17:34
12 січня у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що в с. Крихівці, провели завершальний захід в рамках святкування 30-річчя благодійної організації «Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ» – практикум особистісного зростання і духовної віднови «Зцілення любов‘ю».

Учасниками події стали родини загиблих учасників АТО, репресовані і політв’язні, а також сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Розпочався захід із Молебню до Христа-Чоловіколюбця, який очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні з душпастирями парафії Успіння Пресвятої Богородиці.

Опісля владика звернувся до всіх присутніх із короткою проповіддю: «Наше відкрите серце до Бога дає нам силу молитися і спільно будувати добро для нашої України. Коли роздумуємо над приходом Ісуса Христа на землю, розуміємо, що Бог міг зійти, піднесений святими архангелами у своїй величі та славі, якій немає початку і кінця. Але Господь приходить у стаєнку, до родини. Адже тільки родина є благословенна творити. Тільки родина може давати нове життя. Тому ми бережемо те найдорожче, що Бог нам дарував».

Згадав архиєрей і про тих Героїв, які віддали свої життя за волю України.

«Господь благословив не тільки наше життя і майбутнє народів, але Господь віддає себе цілковито, вмираючи на Хресті. Ісус каже, що найбільша любов – віддати своє життя за своїх братів. Ми дякуємо Богові за тих братів і сестер, яких немає з нами, але які полюбили Бога і Україну так сильно, щоб своєю жертвою дати нам життя у свободі. Ми маємо постійно пам’ятати про цих людей, які стали для нас світилами», – сказав владика Володимир.

Відтак за загиблими воїнами та захисниками України архиєрей відслужив поминальну панахиду.

«Карітас має підтримувати не тільки матеріально, але і духовно. Тож ми стараємося бути поруч із людьми, які принесли в своєму житті жертву за волю і незалежність України. Ця жертва є неоціненною, адже вона найбільша», - наголосив о. Володимир Чорній, директор «Карітасу-Івано-Франківськ УГКЦ».

Після святкового концерту з колядою від парафіян та дітей Карітасу на запрошених чекали духовні науки «Народження Ісуса» від о. Володимира Чорнія, тренінги для дітей та підлітків, ігри та розмальовки для малюків, а також майстер-класи для дітей і дорослих.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next