АКТУАЛЬНО

Зустріч настоятельок сестер служебниць в Україні

Субота, 12 квітня 2014, 16:13
11 квітня 2014 року у провінційному домі Згромадження сестер служебниць у Львові відбулася зустріч настоятельок. Понад 20 сестер прибуло з різних спільнот в Україні, щоб поділитися досвідом свого служіння у спільнотах, а також накреслити напрями для подальшої праці для Церкви та Згромадження.

Гостем під час зустрічі був Архиєпископ Томас Е. Галліксон, Апостольський нунцій в Україні. Високопреосвященніший владика поділився своїми думками щодо апостоляту служебниць колись і тепер, в обставинах сучасного суспільства. Він закликав сестер бути людьми надії та дарувати її світові. Високий гість особливо підкреслив важливість місії сестер у рамках подій Майдану. Він заохотив сестер бути готовими за покликом Святого Духа і нашого єпископату йти і працювати з людьми, зокрема на Східній Україні. Сестри мали змогу поставити Апостольському нунцієві запитання та поспілкуватися в невимушеній дружній атмосфері.

Відтак до сестер звернулася с. Боніфатія Дяків, провінційна настоятелька. Вона наголосила на таких важливих аспектах богопосвяченого життя, зокрема сестер служебниць, як-от: молитві, спільнотному житті, переданні старших сестер та апостоляті. Сестри також застановилися над труднощами згаданих аспектів та спільно шукали шляхів вирішення проблем.

Зустріч завершилася спільною молитвою та подякою Богові за Його присутність у щоденному служінні.

 

Сестри служебниці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next