АКТУАЛЬНО

Зустріччю з Архиєпископом Мадрида завершився візит Глави УГКЦ до Іспанії

Середа, 15 липня 2015, 12:19
14 липня у рамках пастирського візиту до Іспанії відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, із Архиєпископом Мадрида Карлосом Озоро (S.E. Mons. Carlos Osoro). Це остання офіційна зустріч і відбувалася вона в приміщеннях Мадридського архиєпископату.

Архиєпископа Мадрида супроводжував священик Ісмаель Рохо, а Блаженнішого Святослава - владика Діонісій (Ляхович) та о. Іван Липка.  

Після привітань і обміну дарами Глава УГКЦ подякував владиці Карлосові за те, що в Мадриді українським іммігрантам надають храм Благовіщення (Buen Suceso) для недільної Божественної Літургії, в якій бере участь тисяча наших вірних. Крім того, Предстоятель УГКЦ висловив вдячність, що впродовж тижня архидієцезія дає в розпорядження українцям інші приміщення та каплиці цього храму для катехизації дітей і ведення суботньої школи, в якій навчається 150 українських діточок. Слід відзначити, що у столиці Іспанії та її околицях мешкає понад 20 тисяч українців і до тисячі дітей, які є учасниками п’ятьох українських суботніх шкіл.

Відтак архиєреї обговорили потребу створення нових парафіяльних спільнот і приміщень для шкіл, як рівно ж потребу в присутності черниць, які б допомагали священикам у ділянці душпастирства дітей і молоді.

Архиєпископ Карлос обіцяв свою допомогу в душпастирстві українців в його архиєдієцезії, як також у процесі створення структур УГКЦ в Іспанії.

Після зустрічі Блаженніший Святослав дав інтерв’ю для офіційного видання Іспанської Конференції Єпископів.

Прес-служба УГКЦ в Іспанії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next