АКТУАЛЬНО

Зустріч духовенства Паризької єпархії у монастирі Шевтонь

Середа, 12 лютого 2014, 12:14
Зустріч духовенства Паризької єпархії святого Володимира Великого з нагоди впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року “Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом” відбулася в бенедиктинському монастирі поблизу міста Шевтонь (Бельгія) від 4 до 6 лютого. Ініціатором такої зустрічі був владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризької єпархії святого Великого Володимира. У зустрічі брав участь також о. Михайло Романюк, протосинкел єпархії.

У ході зустрічі кожен учасник мав змогу поділитися своїм досвідом душпастирювання, викликами, з якими доводиться зіштовхуватися в сучасному світі, та можливими відповідями на них.

Багато уваги було приділено темам катехизації, адміністрації парафіяльного життя та правового забезпечення функціонування парафій. Були визначені дні регіональних зустрічей для продовження роботи над реалізацією Стратегії та розпочато підготовку до наступного єпархіального собору. Також у рамках зустрічі відбулося представлення кандидатів на служіння у цій єпархії.

Плідній праці сприяла участь у молитовному житті монастиря. Богослужіння відбувалися французькою та церковнослов'янською мовами у візантійському обряді.

Прес-служба Паризької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next