АКТУАЛЬНО

Зустріч координаторів проекту «Активний громадянин» в Івано-Франківську

Вівторок, 23 червня 2015, 12:49
З 17 по 19 червня 2015 р. відбувся семінар для координаторів проекту «Активний громадянин», організований Комісією УГКЦ «Справедливість і мир» спільно з ГО «Starkmacher» (Мангайм, Німеччина).

Упродовж трьох робочих днів учасники розглянули процес проведення проекту “Активний громадянин”, зробили аналіз і розгляд реалізованих ініціатив та напрацювань щодо виховання в молоді суспільної активності й відчуття відповідальності. Окрему увагу під час роботи семінару було приділено обговоренню розвитку мережі Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Серед учасників семінару були єпархіальні представники цієї комісії, наукові експерти та представники громадських організацій. Особливий гість – Альберто Ло Престі, професор Папського університету Анджелікум (Рим, Італія) та Університету «Софія» (Лоппяно, Італія), керівник Наукового центру Іджіно Джордані. А також були представники Бюро УГКЦ з питань екології, зокрема її голова д-р Володимир Шеремета та заступник голови о. д-р Володимир Містерман.

У межах програми семінару учасники провели робочі засідання-лабораторії із спільним розглядом та напрацюванням ідей розвитку й активізації виховання молоді, враховуючи практичний досвід і результати проведення проекту «Активний громадянин».

Серед розглянутих тем із подальшою дискусією була тема «Християнська ідентичність і сучасні суспільні виклики», яку представив Петро Дарморіс, асистент кафедри філософсько-богословського факультету Українського католицького університету. Італійський фахівець проф. Ло Престі представив учасникам сучасний досвід церковних і громадських інституцій Італії у процесах суспільно-політичного виховання на прикладі створення окремих шкіл для громадянського формування мирян.

Особливістю роботи семінару, між іншим, було зосередження уваги на потребі практичної реалізації та розвитку соціального вчення Церкви в українському суспільстві, пошуку інструментів та нових ефективних ініціатив на кшталт проекту «Активний Громадянин», який став важливим етапом і водночас передумовою для продовження й поширення християнських цінностей у суспільстві, в якому молодь відіграє особливу роль та значення.

Після семінару відбулася урочиста церемонія нагородження переможців проекту “Активний громадянин”. Ними стали три команди: з м. Заліщики (Тернопільської обл.), із м. Долини (Івано-Фраківської обл.) та із с. Кавське на Стрийщині (Львівської обл.). Нагадаємо, метою конкурсу є популяризація духовних і моральних надбань, консолідація зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів. Переможці нагороджені пам’ятними сувенірами та дипломами Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next