АКТУАЛЬНО

Зустріч настоятельок сестер служебниць

Субота, 11 жовтня 2014, 22:46
10-11 жовтня 2014 року в провінційному домі сестер служебниць у Львові відбулася чергова зустріч настоятельок. Понад 20 сестер прибули з різних спільнот в Україні, щоб поділитися досвідом свого служіння, а також накреслити напрями для подальшої праці для Церкви та Згромадження.

Гостями під час зустрічі були: Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Венедикт (Алексійчук), ігумен Свято-Успенської Унівської лаври о. Теодор Мартинюк, провінційна настоятелька сестер редемптористок с. Теодора Шулак, які поділилися різними аспектами служіння настоятеля спільноти.

Владика Венедикт підкреслив, що настоятельку спільноти вибирає Бог. Це вияв великого Божого довір’я до людини. Тому найпершим завданням настоятельки є вчитися гармонійно співпрацювати з іншими, оскільки у спільноті всі різні. Настоятелька має вчитися слухати і почути кожну сестру спільноти, а тоді приймати рішення.

Отець Теодор у доповіді «Настоятелька як духовна мати» наголосив, що настоятелька має випромінювати такі чесноти: любов до сестер, покору і смирення, терпеливість і терпіння, второпність і поміркованість, вірність і відповідальність. Дуже важливим є особистий приклад посвяти.

Сестра Теодора Шулак у доповіді «Психологічні аспекти спільнотного життя» поділилася, що чернеча спільнота не є колом друзів, групою однолітків чи груповою терапією. Монаша спільнота базується на Божому покликанні і любові, де кожен член, переживаючи власну ідентичність, вчиться приналежності до спільноти.

Також слово до сестер мала с. Боніфатія Дяків, провінційна настоятелька. Вона наголосила на таких важливих аспектах богопосвяченого життя, зокрема сестер служебниць: молитва, спільне життя та апостолят. Сестри також застановилися над труднощами згаданих аспектів та спільно шукали шляхів вирішення проблем.

Зустріч завершилася спільною молитвою та подякою Богові за Його присутність у щоденному служінні.

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next