АКТУАЛЬНО

Зустріч настоятельок Сестер Служебниць у Львові

П'ятниця, 19 червня 2015, 22:37
19 червня 2015 р. Божественною Літургією, яку відслужив о. Давид Назар, головний настоятель Єзуїтів в Україні, в каплиці Провінційного дому Сестер Служебниць у м. Львові розпочалася зустріч настоятельок, на яку прибули сестри з різних спільнот в Україні та з-за кордону.

Складовою зустрічі була молитовна застанова над Євангелієм від Матея, під час якої сестри мали можливість роздумати і поділитися в малих групах про дію Святого Духа у Провінції Сестер Служебниць в Україні протягом останніх 15 років, а також глянути на особисті й спільні перешкоди, які гальмують життя та розвиток тут.

Варто відзначити, що за вказаний період у Сестер Служебниць в Україні відбулося багато доброго: через слухання запрошення Святого Духа і відповідь на заклики Церкви виникли нові місії (Казахстан, Канада, Франція, Бельгія, Великобританія), зросла чисельність молодшого покоління сестер і його професійний вишкіл, відбувся динамічний розвиток у формації, апостоляті та інших сферах.

Провінційна настоятелька с. Боніфатія Дяків наголосила, що служіння бідним завжди було пріоритетом для Сестер Служебниць від початків заснування згромадження. Актуальним воно залишається і сьогодні. Протягом останніх 15 років соціальна праця з потребуючими дітьми виявляється через функціонування 13 осередків «Міст Надії» у різних місцевостях України, будинку сімейного типу в Золочеві, соціального центру для дівчат у Львові тощо.

Сестра Еммануїла Харишин розповіла про стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 р. «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та заохотила сестер поширювати інформацію про цю стратегію між священиками і мирянами на місцях свого служіння.

Сестри Служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next