АКТУАЛЬНО

Робоча група узагальнила п'ять варіантів концепції молодіжного Катехизму УГКЦ

Вівторок, 27 серпня 2013, 11:28
У руслі пропозиції Постійного Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом (Шевчуком) проводяться активні заходи щодо створення Катехизму УГКЦ для молоді.

Зокрема, 26 серпня 2013 року в стінах Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулася установча зустріч членів новоствореної робочої групи для написання молодіжного Катехизму УГКЦ за участю її опікуна - владики Петра (Стасюка), Єпарха для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, та голови - митрофорного протоієреєя Мирона Бендика, доктора, ректора Дрогобицької духовної семінарії. У своєму привітальному слові, а також протягом зустрічі владика Петро висловив побажання і зауваги щодо структури і змісту Катехизму. Серед присутніх, окрім владики Петра та о. Мирона Бендика, були також інші творці Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха», зокрема протоієреї Іван Гаваньо і Тарас Коберинко (Самбірсько-Дрогобицька єпархія) та заступник голови Катехитичної комісії УГКЦ сестра Луїза Цюпа (СНДМ), які пообіцяли активну підтримку групи.

Після знайомства членів робочої групи о. Мирон Бендик представив та узагальнив п'ять напрацьованих варіантів концепції нового молодіжного церковного документа, які були попередньо запропоновані поодинокими членами робочої групи. Під час дискусії було вирішено подати їх на двотижневий розгляд кожному з членів робочої групи. Крім того, було зачитано лист владики Богдана (Дзюраха), Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, про синодальні рішення і завдання щодо написання молодіжного Катехизму УГКЦ, а також визначено завдання, скоординовано працю та полагоджено організаційні питання для робочої групи.

Нагадаємо, що за підсумками Синоду Єпископів УГКЦ у Києві 11-18 серпня 2013 року було затверджено робочу групу для написання молодіжного Катехизму УГКЦ із представників різних єпархій та екзархатів. Опікуном групи на синодальному рівні визначено владику Петра Стасюка, Єпарха для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, а головою – митрофорного протоієрея Мирона Бендика, доктора, ректора Дрогобицької духовної семінарії. Сьогодні члени Робочої групи працюють над концепцією та методологією молодіжного Катехизму, які мають бути подані на розгляд Постійного Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Ієрей Дмитро Сенейко, член робочої групи

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next