АКТУАЛЬНО

Зустріч священичих родин Вінницького протопресвітерства

Четвер, 02 липня 2015, 12:10
У мальовничій околиці недалеко від Вінниці відбулася зустріч священиків Вінницького протопресвітерства та їхніх родин. "Ця зустріч є першою, і всі священики спільними зусиллями організували її, бо відчувають таку потребу", - наголосив о. Микола Дуркалець, протопресвітер Вінницького протопресвітерства.

Великі відстані між парафіями нерідко є перешкодою, щоб можна було зустрітися і поділитися досвідом та проблемами. Крім спільних молитов і відпочинку, ми мали нагоду розділити радість піднесення хреста і купола на дзвіницю в парафії Пресвятої Богородиці м. Вінниці.

Ще однією надзвичайно важливою подією була презентація книжки «Уніатська Церква на Поділлі». Богдан Миколайович Хіхлач, який є автором цієї праці, розповів, як виглядав греко-католицький священик на Поділлі в  1700-1840 рр.

Соціокультурний портрет греко-католицького священика того часу є прикладом для священиків, які тут трудяться, а також для всіх священиків.

Жива парафія як місце зустрічі з живим Христом має бути наповнена спільними зустрічами священиків і їхніх родин, тому такі зустрічі, хоч і вимагають багато старань і праці, є поштовхом, аби наші парафії були живими парафіями, де людина, яка приходить до храму, зустріла милосердного Бога.

Протоієрей Микола Дуркалець

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next