АКТУАЛЬНО

Зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії УГКЦ

П'ятниця, 15 вересня 2017, 12:23
13 вересня 2017 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася перша в новому навчальному році зустріч Інституту постійної формації духовенства.

Тема зустрічі – «Сповідати сьогодні». Учасники Інституту мали нагоду зустрітися із професором Альфонсо В. Амаранте, ЧНІ, із Папської академії Альфонсіана. Обговорювали питання сповіді, автентичного значення гріха та служіння відпущення гріхів, роль сповідника в духовному поступі каяника та значення і вагу покути.

У своїй доповіді о. Альфонсо зачепив проблему основи гріха і його суспільної природи, тобто поширення з індивідуальності на спільноту, а також і розуміння понять покаяння та прощення для повнішого сприйняття процесу сповіді як оздоровлення. Покаяння як визволення від гріха подібне до сходження сходинками, бо приходить поступово, і саме ту найважливішу роль відіграє постать сповідника як «свідка Божої ніжності» – тобто віддзеркалення обличчя люблячого Батька, що приймає грішника, і саме тому сповідник повинен допомогти пенітентові подолати страх відкритися Богові, присутньому в постаті людини, обійняти душею каяника, аби він міг відчути Божу любов і прощення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next