АКТУАЛЬНО

«Зволікання зі створенням Антикорупційного суду сприймається як пряме потурання корупціонерам», – Глава УГКЦ

П'ятниця, 18 травня 2018, 13:31
Отець і Глава Української Греко-Католицької Блаженніший Святослав звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та всіх народних депутатів через голів депутатських фракцій і груп з проханням з врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії підтримати законопроект № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд».

«Це наше уклінне прохання зумовлене насамперед тим, що через нищівні для державного організму корупційні схеми - які зруйнували державні інституції за старої влади та продовжують існувати і безкарно здійснювати свою вбивчу дію й надалі - існує реальна загроза самому буттю незалежної Української Держави», – мовиться у листі до політиків.

Предстоятель УГКЦ з тривогою констатує, що судова реформа в Україні проходить дуже повільно й мало успішно. «Численні корупційні скандали, вражаюча різниця між офіційними доходами та реальними статками держслужбовців і виборних можновладців, виявлена під час подання електронних декларацій, а також відсутність належного поступу встановлення справедливості в нашій державі підтверджують нагальну потребу негайного формування незалежного Антикорупційного суду», – наголошує Блаженніший Святослав.

«Зволікання ж, маніпулювання, розмови про несвоєчасність подібного кроку, спроби викривити чи нівелювати зміст та логіку процесу створення Антикорупційного суду, небезпідставно сприймається українським суспільством і світовим співтовариством як пряме потурання корупціонерам», – вважають в УГКЦ.

Глава Церкви просить про забезпечення швидкого та ефективного розгляду законопроекту № 7440, бо, за його словами, настав крайній час, щоб покинути особисті та вузькопартійні інтереси та зробити цей історичний державницький крок, за який нащадки будуть владі вдячні, чи, в інакшому разі, проклинатимуть її, живучи в знищеному іржею корупції суспільстві та, найімовірніше, уже не у своїй незалежній державі..

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next