АКТУАЛЬНО

Зі Львова сьогодні вирушила ХХІ Міжнародна молодіжна піша проща до Унева

П'ятниця, 16 травня 2014, 12:46
16 травня 2014 року 785 прочан о 9.00 вирушили від храму Святого архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка) пішою прощею до Свято-Успенської Унівської лаври Студійського уставу.

Як повідомили в Комісії мирян Львівської архиєпархії УГКЦ, яка є одним із організаторів прощі, у заході беруть участь віряни з Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської (Хуст, Тячів) областей, також з міста Києва, та основну чисельність становлять миряни Львівської архиєпархії. Із-за кордону є прочани з Австрії, Франції та США. Рівно ж сьогодні понад 150 осіб вийшло на прощу із Золочева, а ввечері в Глинянах приєднаються до них паломники з Перемишлян.

Наймолодшому учаснику прощі 14 років, найстаршому - 82.

Упродовж двох днів паломники з молитвою та піснями  подолають 55 кілометрів, щоб вклонитися Пресвятій Богородиці, яка прославилася в Унівській чудотворній іконі. Сьогодні близько 21.00 прочани прибудуть до м. Глиняни, де ночуватимуть у місцевій школі. Маршрут паломництва: м. Львів – с. Підбірці – с. Миклашів – с. Нижня Білка – с. Заставне – м. Глиняни – с. Якторів – с. Унів. Колону супроводжує медичний персонал, МВС та велогрупа.

До святої обителі прочани прибудуть увечері 17 травня. Тоді ж відбудуться нічні чування, які триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. У неділю, 18 травня, проща закінчиться Архиєрейською Божественною Літургією в 11.00, яку очолить Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Прес-служба Львівської архиєпархії

Фото з архіву
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next