АКТУАЛЬНО

Відбулася зустріч духовенства Мельбурнської єпархії в онлайн-форматі

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 10:21
З 20 по 22 жовтня в Мельбурнській єпархія відбувся Соборчик (зібрання духовенства) на онлайн платформі ZOOM. Із-за пандемії коронавірусу, а також строгого локдауну в Австралії є неможливо вже другий рік поспіль зібратися наживо.

Саме тому було вирішено провести це зібрання принаймні в онлайн-режимі.

Соборчик розпочався із молитви, яку очолив владика Микола Бичок. Опісля розпочалися робочі засідання, на яких впродовж трьох днів було розглянуто ряд важливих тем, які сьогодні заторкують духовенство в Австралії. Багато часу було приділено приготуванню до Єпархіального собору «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви», який має відбутися 12 грудня цього року. Всі дійшли до висновку, що напрацювання до цього Собору можуть допомогти оновити життя УГКЦ в Австралії.

9-10 жовтня цього року Папа Римський Франциск відкрив синодальний шлях у Вселенській Церкві в рамках XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви на тему «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія». 13 жовтня 2021 року Блаженніший Святослав своїм декретом скликав Всецерковний форум УГКЦ, який має відбутися в онлайн режимі 30 жовтня та 11 грудня цього року. Мельбурнську єпархію представлятимуть 4 делегати.

В своєму слові до духовенства владика Микола наголосив, що «сьогодні основним викликом перед духовенством нашої єпархії є докласти всіх зусиль, щоб наші вірні повернулися до храму після довгих місяців локдауну. На жаль, ситуація з пандемією дуже поранила та поділила наших людей. Отож будьмо відкритими та чутливими».

Зібрання духовенства закінчилось спільною молитвою та архиєрейським благословенням.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next