АКТУАЛЬНО

Ієрархи УГКЦ зустрілися з кардиналом Куртом Кохом

Середа, 18 лютого 2015, 23:34
Уранці 18 лютого єпископи УГКЦ у Ватикані зустрілися з кардиналом Куртом Кохом, президентом Папської ради для сприяння єдності християн. Головною темою зустрічі була релігійна ситуація в Україні у світлі подій, що відбулися в країні упродовж минулого року.

У своєму вступному зверненні до очільника Папської ради зі сприяння єдності християн Блаженніший Святослав представив панораму релігійних та міжцерковних відносин в Україні в контексті війни. Глава УГКЦ зокрема зазначив, що «Церквам та релігійним організаціям вдалося зберегти мирні стосунки між ними, незважаючи на драматичні обставини війни, в яких живе сьогодні українське суспільство».

Інформуючи кардинала Коха про наслідки війни для українського народу, Блаженніший Святослав навів також статистику вбитих та поранених під час воєнних дій. «Абсолютна більшість загиблих – це цивільне населення, вірні Української Православної Церкви в єдності з Московським Патріархатом, які сьогодні не розуміють, чому їхні співбрати по вірі з сусідньої держави вбивають їх», - розповів Предстоятель УГКЦ.

Нагадаємо, що 16-21 лютого єпископи УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідують різні ватиканські установи в рамках візиту до Апостольської Столиці «Ad Limina».

 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next