АКТУАЛЬНО

Ікона блаженної Йосафати Гордашевської розпочала своє всесвітнє паломництво

Субота, 31 серпня 2013, 00:03
З ініціативи Головної управи Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яке готується до 125-літнього ювілею, який буде відзначатися у 2017 році, виготовлено ікону блаженної Йосафати Гордашевської з вмонтованими мощами. З цієї нагоди ця ікона відбуватиме своє паломництво по спільнотах сестер та парафіях цілого світу, де сестри служебниці провадять своє служіння для народу та цілої Вселенської Церкви.

Цю ікону написав словацький художник, а з нагоди святкувань 1025-річчя Хрещення Руси-України у Києві її благословив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Згідно з програмою Головної управи Згромадження, 25 серпня 2013 року Головна настоятелька Згромадження с. Тереза Слота вручила цю ікону с. Кекилії Замуляк, настоятельці Делегатури св. Йосафата в Аргентині. 28 серпня в каплиці осідку Делегатури о. Назарій Кащак відслужив Божественну Літургію, під час якої у проповіді врочисто привітав паломницьку ікону. Відтак, під час Молебню до блаженної Йосафати, ця подорожуюча ікона була офіційно інтронізована в Делегатурі св. Йосафата в Аргентині.  

Для Департаменту УГКЦ сестра Кекилія Замуляк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next