АКТУАЛЬНО

Ікона чудотворної Зарваницької Матері Божої відвідала Збаразьку виправну колонію

П'ятниця, 10 червня 2022, 13:11
У четвер, 9 червня, напередодні свята Зіслання Святого Духа, Збаразьку виправну колонію № 63 відвідала ікона Зарваницької Божої Матері, яка є повною ласки і благодаті. Ікона, подорожуючи парафіями Збаразького деканату, після перебування в храмі Христового Воскресіння у Збаражі була привезена в’язничним капеланом отцем Омеляном Колодчаком у виправний заклад для посіщення і молитовного вшанування працівниками установи і засудженими, що на сьогодні там відбувають покарання.

Небесну Матір зустрічали дівчата у вишиванках з віршами і піснями. Виступ із засудженими, з ініціативи начальника відділу СВПР Ірини Немеришиної, підготували працівники соціально-виховного відділу. Після урочисто зустрічі всі спільно з іконою обійшли територію установи і в каплиці великомученика Димитрія отець Омелян з дяком Володимиром Стецьком відправили Молебень до Богородиці. Опісля всі мали змогу підійти до ікони і попросити заступництва і благословення, збагатитися духовно і зцілитися тілесно з вірою приступаючи до чудотворної Матері Божої Зарваницької.

У цей нелегкий для України час війни молільники просили в Пречистої насамперед миру для України, припинення війни, перемоги над ворогом, що безжально знищує нашу державу і народ. Отець Омелян закликав засуджених придивитися і прислухатися до Марії. Вона вміла слухати і приймати Божу волю і діяти згідно Божого провидіння. Ось що потрібно кожному: «Вміти слухати і сповняти волю Господню. Чудо в тому, чи ми вміємо почути сьогодні Марію і йти за Нею. Приступаючи з молитвою до Богородиці, прислухаймося, що Вона зараз хоче сказати кожному. Нехай Божа Мати буде прикладом для наслідування Її чеснот».

Начальник установи Андрій Макар висловив щиру подяку Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, зокрема митрополиту Василію Семенюку, за надану можливість перебування Зарваницької Матері Божої в Збаразькій виправній колонії і отцю Омеляну Колодчаку за відвідини і можливість приступити до чудотворної ікони та випросити у неї потрібних ласк.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням Надії Тхір
для Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next