АКТУАЛЬНО

Ікону блаженного священномученика Омеляна Ковча подарували сєвєродонецькій парафії УГКЦ

Середа, 19 лютого 2020, 15:11
Парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ Сєвєродонецька та Пасторально-соціальному центру Папи Франциска подарували різьблену ікону блаженного священномученика Омеляна Ковча - місіонера, ісповідника, капелана, духовного опікуна однієї зі станиць Української скаутської організації «Пласт», праведника України та покровителя душпастирів УГКЦ.

Автор ікони – майстриня Галина Стельмах. Жертводавець Ольга Кряжич і Сєвєродонецька організація Всеукраїнського товариства «Просвіта».

«У нас, в українських церквах м. Сєвєродонецька, дуже мало вірян, храми не просто небагаті, а ледь існують, розміщуються в непристосованих холодних приміщеннях, священники нічим не виділяються і не мають розкошів та статків. Але невеличкі громади цих церков - істинні, бо крім віри, іншого не мають», - говорить Ольга Кряжич.

За її словами, священномученик Омелян пройшов великий шлях у житті, а його ікона з дерева днями пройшла із Заходу на Схід України, щоб продовжити свою душпастирську справу, яка прописана у його словах: "Тут бачу Бога, який є один для всіх нас".

Повідомила Ольга Кряжич, Сєвєродонецька
організація Всеукраїнського товариства «Просвіта»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next