АКТУАЛЬНО

Інновації. ІІ Форум відповідальних людей вражатиме

Вівторок, 31 жовтня 2017, 12:24
Лише до 1 листопада маєте шанс зареєструватися, щоб потрапити на одну з наймасштабніших подій цього року ‒ ІІ Форум відповідальних людей у Львові, що відбуватиметься з 3 до 5 листопада. Захід проходитиме у Центрі митрополита Андрея Шептицького УКУ.

Тема цьогорічного Форуму — „Інновації — новий спосіб подолання викликів“ обіцяє багато цікавого. Будемо розглядати інновації в церковному служіння, соціальну відповідальність бізнесу та громад. Передовсім маємо на меті створити майданчик для діалогу, який врешті призведе до ефективних рішень, а також  сприяти спільній взаємодії в пошуку нових ідей, які творитимуть позитивні зміни у великих містах та малих громадах, — розповів співорганізатор і координатор Форуму Орест Гевак.

Вже зараз маємо позитивні зміни в багатьох сферах суспільного життя. Це, зокрема, нові шляхи діяльності Церкви, як, наприклад, соціальне служіння, різні проекти, що допомагають об’єднувати громаду та заохочувати її до дій та зрушень. Приклад таких змін представить отець Роман Бобесюк із міста Дубно, що на Рівненщині — літературне кафе, яке почало діяти навесні, а вже має чимало відвідувачів і значно розширило свою діяльність.

— Упродовж трьох форумних днів фахівці ділитимуться досвідом соціальних інновацій, представлятимуть успішні ініціативи, проекти, які стали переломними в процесі позитивних змін у середовищах Церкви, громади чи бізнесу. В перший день ми зосередимося на обговоренні соціальних інновацій у просторі великих міст, наступного дня більше уваги приділимо розвиткові малих громад у селах та містечках. Ми підібрали спікерів, які зможуть різнобічно розкрити цю тему і в майбутньому допомагати розширювати впровадження змін. Тож серед наших гостей заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, про ідеї Кооперативного руху розповідатиме Зеновій Свереда, очільник Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк, засновник козиної ферми Fromagesd’“ УГА Віталій Ляска, викладач із Центру лідерства УКУ Андрій Рождественський, співзасновник ImpactHub Одеса Олександр Славський, активістка ГО „Кращий Сихів“ Наталя Піпа та інші, — додав мій співрозмовник.

Працюватимуть учасники і в малих групах, після панельних дискусій, разом із модераторами учасники попрацюють над списком ідей соціальних інновацій, відповідно до середовищ: Церква, Громада та Бізнес, що дасть можливість віднайти нові сенси старих рішень.

Деталі на сайті форуму – forum-ugcc.org, а також на [email protected]

Реєстрація: ІІ Форум відповідальних людей

Організатори: Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, соціальна ініціатива “Хтось не зробить”, Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ, Українського католицького університету.

Співорганізатори: ЛОФ, Фундація духовного відродження

Програма Форуму:

3 листопада

Тема: «Інновації в містах, рівень великих міст – які успіхи, плани, ідеї»

9.30- Реєстрація

10.00 – Відкриття Форуму з надихаючими спічами – динаміка розвитку соціальної відповідальності та інновацій у даних сферах, глобальний погляд

Церква – о. Ростислав Пендюк, Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ

Бізнес – Андрій Рождественський (Центр лідерства,УКУ)

Громада – Олександр Ярема (заступник Міністра молоді та спорту України)

10.45 – Панельна дискусія

Церква – о. Роман Бобесюк  (Літературна кав’ярня”, м. Дубно), представник молодіжного центру “Арка” (Польща)

Бізнес –  Андрій Рождественський (Центр лідерства,УКУ)

Громада – Олександр Славський (Impact Hub Одеса), Наталя Піпа (ГО “Кращий Сихів”).

13.00 –Обід

14.00 Робочі майданчики:

Церква – модератор – Олена Карнаух (БО “Фундація Духовного Відродження”)

Бізнес – модератор – Мар’яна Івашина, (“Галичфарм”)

Громада – модератор – Оксана Дащаківська, (міжнародний фонд “Відродження”)

17.00 Кавова перерва

17.30 Вечірня програма

4 листопада

Інновації в малих громадах – села та містечка – що відбувається, плани, ідеї

10.00 Зустріч  за кавою

10.45 Панельна дискусія

Церква – Зеновій Свереда (Кооперативний рух )

Бізнес – Світлана Барщовська (Galicia)

Громада – Віталій Ляска (Локальна історія УГА), Оксана Дащаківська (Західноукраїнське представництво Міжнародного фонду “Відродження”), Бернар.

5 листопада

Тема дня: Інноваційні напрацювання робочих майданчиків: церква, бізнес, громада

10.00 Зустріч за кавою

10.30 Презентація напрацювань робочих майданчиків

13.00 Обід

Довідка

Форум відповідальних людей- це унікальна молодіжна платформа для знайомства, комунікації, натхнення та започаткування спільних проектів для громадських активістів, волонтерів та відповідальних людей всієї України. Перший всеукраїнський Форум відбувся у лютому 2017 р., після якого учасники з м. Червоноград та м. Кривий Ріг ініціювали локальні Форуми для своїх громад.

Наталія ПАВЛИШИН

ТЕГИ: УКУ, Форум
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next