АКТУАЛЬНО

Інститут екуменічних студій УКУ запрошує на вебінар «Коли з любові до сухої трави спалимо себе»

Понеділок, 13 квітня 2020, 14:52
У межах проєкту Інституту екуменічних студій УКУ – ХІІІ Екуменічний соціальний тиждень «Почути крик Землі: інтегральна екологія в дії», 14 квітня відбудеться вебінар «Коли з любові до сухої трави спалимо себе».

Трансляція вебінару розпочнеться о 16:00. Реєстрація.

На зустрічі будуть обговорювати питання: чому не можна палити суху траву? які наслідки весняних підпалів? які альтернативи утилізації сухої трави?

Спікер – начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Андрій Сенюк – зазначає: «Останнім часом спостерігаємо картину, коли через масове випалювання сухої рослинності поля та смуги вздовж автомобільних доріг занурюються у суцільні димові завіси.

З початку 2020 року зафіксовано більше тисячі!!! випадків пожеж у природному середовищі на площі триста гектарів. Це «рекордна» цифра за останні роки.

Задаємося питанням: чому в XXI столітті освічена нація так недбало ставиться до рідної землі? На Сході землю випалюють градами, а тут мешканці та власники землі так бездушно і бездумно палять рідну землю. Спалювання сухої рослинності призводить до некерованих надзвичайних ситуацій, займання будинків, машин, ліній електропередач, газопроводів (29 березня поблизу аеропорту у м. Львові), полігонів з відходами, через дим виникає загроза ДТП. Ці пожежі ставлять під загрозу підприємства критичної інфраструктури і часом коштують бюджетові десятки мільйонів гривень. Та найтрагічніше, що через самовільні підпали гинуть люди, з 2016 року загинуло більше десяти осіб».

Організатори вебінару запрошують долучитися до обговорення цієї актуальної теми та поширювати інформацію серед своїх знайомих та родичів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next