АКТУАЛЬНО

Ініціативні групи із соціального служіння Луцького екзархату змагатимуться за грант для вирішення соціальних проблем громади

Середа, 18 липня 2018, 18:29
У межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні» у Луцьку відбувся тренінг для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ. Захід, організований ВОБФ «Карітас-Волинь», провів координатор проектів і програм БО «Львівська освітня фундація» Станіслав Клосовський.

Участь у тренінгу взяли священики та вірні зі семи парафій, які цьогоріч задіяні у програму з розвитку соціального служіння: Нововолинська, Положево, Ковеля, Рожища, Луцька, Старої Вижівки та Володимира-Волинського. Передували заходу спільна молитва та благословення Екзарха Луцького Йосафата (Говери). Єпископ зазначив, що служіння ближньому – невід’ємна частина життя кожного християнина, працюючи, треба допомагати слабосильним, потребуючим, навіть не очікуючи подяки за це, адже справжня винагорода за наші діла милосердя чекає нас на Небі. Владика відзначив, що впровадження всеукраїнської програми з розвитку соціального служіння і проведення подібних заходів дуже важливі для нашої Церкви. Кир Йосафат подякував присутнім за небайдужість до дияконії та благословив на плідну працю.

Як розповіла учасниця заходу Тетяна Чмух, розпочався тренінг із блоку, в якому Станіслав Клосовський представив основні характеристики соціальних проектів у громаді та приклади соціальних проектів Львівської освітньої фундації. Опісля учасники приступили до розгляду проблем, потреб, потенціалу громади та 10-ти кроків християнського лідера до соціального служіння. Крім цього, під час тренінгу присутні ознайомилися з плануванням, реалізацією проекту й основними розділами типових проектних заявок. У практичній частині заходу учасники визначалися з темою проекту для своєї парафії, і відповідно до неї працювали над актуальністю, метою та завданнями. Станіслав Клосовський консультував і давав поради представникам кожної парафії щодо заповнення аплікаційної форми.

На закінчення тренінгу відповідальний за соціальне служіння Луцького екзархату, директор ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь сердечно подякував Станіславові Клосовському за цікавий, інформативний та корисний захід.

До слова, в межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні» одна з парафій Луцького екзархату, задіяних цьогоріч у програму, має можливість виграти міні-грант, спрямований на вирішення соціальних проблем (потреб) місцевої громади. Наразі до 30 липня ініціативні групи цих парафій працюють над розробкою проектної пропозиції. Грант буде наданий на конкурсній основі за принципами прозорої конкуренції. Переможця конкурсу визначатиме журі у складі представників МБФ «Карітас України» та відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next