АКТУАЛЬНО

«Історія ХХ століття показує, що ті агресори, які починали світові війни, їх програвали», – Глава УГКЦ

Вівторок, 13 грудня 2016, 07:19
Я думаю, що війна, як кара Божа за гріхи, стосується того, хто її починає. Війна – це покарання для агресора. Подивіться, історія ХХ століття показує, що ті агресори, які починали світові війни, їх програвали, тобто ставали жертвами власного злочину.

Так пояснив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, думку про те, що війна на Сході України – це, мовляв, покарання за гріхи. При цьому він сказав, що не поділяє цієї думки. Про це йдеться в інтерв’ю Предстоятеля УГКЦ для видання dumskaya.net.

«Ми віримо в милосердного Бога, який сам каже: Я довготерпеливий і многомилостивий, Я не хочу смерті грішника, а тільки щоб він навернувся і жив. Якщо говорити коротко, Бог не карає людини, а її карають власні злочини. Тому я думаю, що покарання за гріх впаде на того, хто почав війну», – розповів Блаженніший Святослав.

Глава Церкви зазначив, що під час війни ми переживаємо не тільки трагічні, а й героїчні часи. «Сьогодні ми вповні не розуміємо, чому Бог допустив ці випробування, цю війну. Про все це ми дізнаємося тільки на Страшному суді… Однак у цих обставинах ми – жертви цієї війни. Її нам нав'язали», – сказав Предстоятель Церкви.

Блаженніший Святослав зазначив, що голос сумління підняв найкращих синів і дочок українського народу, вивів їх із теплих квартир, відірвав від м'яких диванів і покликав в холодні окопи.

«Зараз вони віддають життя за Батьківщину. У таких обставинах український народ проявив надзвичайну життєву силу. Такої здатності захищати свою країну не очікував ні наш ворог, ні, можливо, сите і самовдоволене європейське співтовариство, яке думає тільки про особисті, егоїстичні інтереси. Тому я стверджую, що сьогодні війна в Україні – це не тільки велике випробування, а й прояв мужності, героїзму людини і одночасно сили й благодаті Божої», – сказав він.

В інтерв’ю Блаженніший Святослав висловив думку, що зараз усі ми є свідками грандіозного пошуку сенсу людського життя, людського страждання, людського болю. За його словами, відповідь на це питання можна знайти тільки в християнській вірі.

«Жоден політик чи державний діяч відповіді на нього не має. Тому війна для України – це випробування, яке в майбутньому може виявитися моментом, коли готовність до самопожертви дасть життя майбутнім поколінням і стане фундаментом оновленої незалежної України», – наголосив Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next