АКТУАЛЬНО

Івано-Франківська архиєпархія запрошує взяти участь у прощі родин

Понеділок, 18 червня 2018, 13:48
23 червня в селі Крилос відбудеться проща родин до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

Традиційно на цю прощу люди збираються цілими сім’ями, родинами, щоб подякувати Богові за все і попросити благословення та щасливого життя. Як розповідає голова Комісії у справах родини Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Юрій Прилепський, у цьому святому місці люди щороку збираються, щоб помолитися не тільки за свою сім’ю, а й за нашу велику українську родину.

«У травні-червні відбулося багато акцій на підтримку сім’ї. Цим ми засвідчили, що ми не проти когось, а за основоположні основи, які записані у Святому Письмі, де під "сім’єю" розуміється чоловік і жінка. А цією прощею ми продовжуємо ту акцію, кажучи, що ми – за сім’ю. Ми хочемо показати цінність родини в житті кожної людини. Адже коли ми знищимо сім’ю, то знищимо будь-яку країну чи навіть світ. Пречиста Богородиця, коли об’являлася у Фатімі, сказала, що останній бій диявола буде за сім’ю. Тому ми рушаємо в це паломництво з наміром молитви за наші сім’ї, за тих, які постраждали від війни, які на дорозі до свого становлення і шукають свою половину», – пояснює священик.

Кульмінацією прощі буде Божественна Літургія, яку очолить Митрополит Володимир (Війтишин). Урочистим моментом буде також Чин благословення родин у ювілеї їх подружнього життя.

«Торік ми мали 59 пар, які святкували свої ювілеї. Найстарша пара відзначала 55 років подружнього життя. Вони приїхали не тільки з дітьми та онуками, а й навіть з правнуками. Який це був гарний приклад для тих дітей, які бачили прадідуся і прабабусю, котрі прийшли Богові дякувати один за одного, за  прожиті роки, своє подружнє життя. І хочу сказати, що вони просили не тільки за себе, а за своїх дітей та онуків, щоб вони щасливо жили і за правнуків, щоб знайшли собі гарну половинку для життя», – згадує отець Юрій.

Окремо отець Юрій Прилепський наголошує на важливості цієї прощі для сімей військовослужбовців та учасників АТО. Адже ті, хто захищає нашу територіальну цілісність на фронті, шукають миру і спокою вдома.

«…Тут, далеко від побуту, повсякденних клопотів, на самоті, ці сім’ї зможуть прислухатися один до одного і зрозуміти, попросити в Господа зцілення від душевних ран», – переконаний духівник.

«На цій прощі дуже чуттєва, родинна  атмосфера. Старші передають досвід молодшим, люди здружуються сім’ями, разом вирушають на пікніки. Статистика говорить, що подружня пара спілкується на добу 7 хвилин. Це надзвичайно мало, люди стають в сім’ї чужими, а це веде до розлучення. Тож ця проща є доброю нагодою побути разом, помолитися, поспілкуватися, відпочити», – підсумовує отець Юрій.

Окрім молитви, на прочан чекає цікава концертна програма за участю відомого гурту семінаристів «Еффата». Також родини зможуть скористатися шансом оглянути цікавинки княжого Галича. Зокрема можна зайти в Музей побуту і дізнатися, як жили наші предки, дітям буде цікаво в  Центрі реабілітації диких тварин, галицькому замку. А на завершення можна влаштувати сімейний пікнік у відпочинкових зонах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.rodyna.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next