АКТУАЛЬНО

Івано-Франківський Карітас влаштовує зустрічі для батьків загиблих воїнів АТО

Понеділок, 24 лютого 2020, 14:11
У День Героїв Небесної сотні, 20 лютого, у Карітасі Івано-Франківської архиєпархії вшанували пам’ять учасників Революції гідності. До панахиди приєдналися батьки загиблих воїнів АТО.

Панахиду за загиблими відслужив директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній.

«Пам’ятаймо про наших героїв – тих, хто загинув на Майдані, тих, хто віддав своє життя, захищаючи кордони України на сході. І цінуймо тих героїв, які зараз оберігають наш з вами спокій», – звернувся до присутніх отець Володимир Чорній.

Після панахиди з батьками загиблих воїнів спілкувалася психологиня франківського Карітасу Галина Шовкопляс. Досліджували свій внутрішній стан, згадували те, що кожному дає радість і опору в житті, мріяли про мир, обмінялися обіймами. Відтак взяли участь у майстер-класі Міли Спас – робили листівки воїнам на фронт.

«Наша дружба з Карітасом триває вже третій рік і зараз, слухаючи кожного з батьків, можна побачити, які великі зміни відбулися у наших душевних станах, ми вже можемо чимось тішитися радіти – хтось внуками, хтось новими інтересами. Звичайно, біль наш не зникне ніколи, це зрозуміло, але вже трохи іншими очима дивимося на цей світ», – ділиться своїми враженнями голова ГО «Івано-Франківська міська спілка членів сімей і родин загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО» Олена Турусова.

Зустрічі з батьками загиблих воїнів АТО відбуваються в рамках проєкту «Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next