АКТУАЛЬНО

Івано-Франківський Карітас вручив подарунки учасникам АТО/ООС

Понеділок, 30 листопада 2020, 13:17
27 листопада в приміщенні Карітасу Івано-Франківської архиєпархії батьки загиблих воїнів та всі, хто долучилися до акції «Подякуй захисникам за мирне небо», вручили подарунки учасникам АТО/ООС. Акція приурочена до Дня Збройних сил України.

Футболки, солодощі, рукавиці, шкарпетки та листи передали командиру та бійцям батальйону поліції особливого призначення «Івано-Франківськ». На вручення завітали представники патрульної поліції, які також в рамках акції долучилися до розпису футболок.

Директор Карітасу отець Володимир Чорній розповідає, що мета акції – висловити вдячність людям, які кожної хвилини захищають Україну, та виховати у суспільства повагу до бійців.

«Ми маємо виховати у своїх дітях цю повагу. Бо це не так просто тримати зброю у руках, щоночі очікувати та обороняти наші землі. Вони там стоять заради нас!» – сказав Володимир Чорній.

Марія Шевченко, мати загиблого бійця, розповідає, що коли розмальовували ці футболки, то всі мовчали: думали про бійців та вкладали у свою роботу душу. «Уся наша любов у цих футболках. Ми надіємося, що вони зігріватимуть наших героїв. Я пам’ятаю той день, коли привезли до Франківська померлих бійців. Тоді плакало небо, і люди разом з ним. Я тоді не знала, що скоро привезуть так і мого сина з війни. Це важко так! І бійцям, і їх мамам. Ми чекаємо їхнього дзвінка як якогось свята! Ми чекаємо!» – каже Марія Шевченко.

Дружина учасника АТО Ірина Гамкало проводила майстер-класи з розпису футболок. Майстриня розповідає, що залюбки долучилася до акції, щоб підтримати воїнів та сказати: «Їх чекають вдома!».

Двадцятип’ятирічний захисник Мар’ян Клекот уже п’ять років воює на Сході України. Він говорить, що такі акції вселяють надію. «Це дає нам надію, що все у нашій Україні буде добре. Ці акції дуже потрібні. Так бійці у окопах відчувають, що їх пам’ятають та чекають», – говорить Мар’ян Клекот.

Працівники Карітасу пропонують долучитися до доброчинної акції. Подякувати воїнам можна різними способами: пожертвувати кошти для придбання теплих речей, приготувати самим подарунок для воїна або 6 грудня написати пост вдячності з хештегом #Дякую_Захисникам_України #мирне_небо #Карітас_Івано_Франківськ

Акція «Подякуй захисникам за мирне небо» організована в рамках проєкту «Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next