АКТУАЛЬНО

Івано-Франківський Митрополит відвідав дітей в урочищі Підлюте

Середа, 21 червня 2017, 12:03
20 червня до табору "Веселі канікули з Богом", що в урочищі Підлюте, завітав Митрополит Володимир (Війтишин). Спілкуючись із учасниками табору, владика Володимир сказав: "Залишайтеся такими ж радісними, як сьогодні, протягом усього свого життя; а Ісус нехай буде джерелом цієї радості".

На знак вдячності дітвора подарувала своєму духовному батькові футболку з емблемою табору. На завершення візиту, прощаючись із дітьми, правлячий архиєрей уділив своє пастирське благословення та пообіцяв повернутися знову.

Урочище Підлюте знаходиться в селі Осмолода Рожнятівського району Івано-Франківської області. У народі його називають «Кедрові палати» або «Митрополича резиденція». Засновником цього лікувально-відпочинкового комплексу є митрополит Сильвестр Сембратович. До його віднови після Першої світової війни долучився митрополит Андрей Шептицький. У Підлютому здавна відомі лікувальні сірчано-йодисті мінеральні джерела. Свого часу в урочище приїжджали відпочивати і лікуватися аристократи з усієї Австро-Угорщини. Наприкінці 80-х років стараннями блаженної пам’яті владики Софрона Мудрого урочище стали використовувати як реколекційний центр Івано-Франківської єпархії. 

Зараз зусиллями Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) комплекс відновлений до сучасних вимог. Сюди входять: «Кедрові палати», двоповерховий реколекційно-відпочинковий дім, храм Покрови Пресвятої Богородиці, їдальня, простора альтанка, спортивний майданчик. Щороку для дітей з Івано-Франківської архиєпархії тут організовують «Літні канікули з Богом».

Західне бюро Живого ТВ за матеріалами
Прес-служби Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next