АКТУАЛЬНО

Івано-Франківські гвардійці долучилися до почитання мощей святого мученика Партенія

Понеділок, 21 серпня 2017, 12:52
Військовослужбовці військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, що дислокується в Івано-Франківську, долучилися до молитовного почитання мощей святого мученика Партенія у храмі Царя Христа отців василіан.

Як відомо, святий Партеній загинув мученицькою смертю в 250 році за панування імператора Декія. Майже 1000 років мощі спочивали в катакомбах святого Каліста в Римі. Пізніше, після розкопок, тіло святого було перенесено до однієї з римських церков. 1665 року папа Олександр VII благословив перенесення мощей до Відня, а пізніше, в 1784 році, їх передали на молитовне почитання до Жовківської обителі отців василіан, що на Львівщині.

Вперше за 233 роки мощі безвідмовного заступника покинули місто Жовкву і прибули до Івано-Франківська. Тіло святого спочиває у срібно-золоченому саркофазі, якому понад 500 років.

«Раніше я чув про святого Партенія, тому скористався нагодою завітав до храму Царя Христа, щоб все побачити на власні очі, адже нетлінне тіло античного святого в Україні, йому понад тисячу років і зберіглося воно в цілості до наших днів», – розповів солдат Дмитро Варварюк.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www. ngu.gov.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next