АКТУАЛЬНО

Івано-франківські семінаристи повернулися із закордонного різдвяного турне

Середа, 24 січня 2018, 14:56
Різдвяні свята для семінарійних колядників минули в родинній атмосфері, а родиною для них стали українці-емігранти в Італії. Розпочалися святкування у великому паломницькому центрі Помпеї, де знаходиться чудотворний образ Богородиці. Там разом з місцевим парохом о. Ігором Стусом мали Божественну Літургію та свят-вечір. Окрім того мали нагоду колядувати для невеликої громади українців у місті Соренто.

Уже зранку Різдва ГНІХ вирушили до однієї з найбільших українських парохій в м. Казерта, а також занесли український різдвяний настрій українцям в м. Ачерра. Тут колядників приймав парох о. Ігор Данильчук. Наступного дня були й серед українців в м. Салерно, на чолі з о. Іваном Борином. Колядували також для українців в містах Капуа, Мондрагоне, Терні. Згодом побували в гостях в м. Перуджа, в о. Василя Гушуватого. Тут разом з парохом мали нагоду відвідати Асиж, звідки походив святий Франциск. І, нарешті, колядники опинилися в місті, до якого ведуть усі дороги – вічному Римі. Тут співом звеселяли серця вірних на парафії Царя Христа оо. Василіан, зокрема, співали для спільноти «Матері в молитві».

Окрім того з колядою завітали до владики Діонізія (Ляховича), апостольского візитатора для українців-католиків в Італії та Іспанії та владики Іринея (Білика), каноніка Папської Базиліки Санта Марія Маджоре. Принесли радість Різдва до генерального дому Сестер Служебниць НДМ у Римі та до обителі Сестер Катехиток св. Анни. Були в українській колегії свщмч. Йосафата та в грецькій колегії. Не оминули колядники й спільноту товариства Свята Софія на чолі з президентом о. Марком Семегеном. Опісля відвідали міста Каттоліка, Брешія та Дезендзано. Виконавши свою місію, хоч втомлені, але щасливі колядники повернулися до рідної України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріаламиwww.ifds.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next