АКТУАЛЬНО

Із Добромиля до Львова вирушила проща з нагоди 69-ї річниці відходу у вічність митрополита Андрея (Шептицького)

П'ятниця, 01 листопада 2013, 13:21
1 листопада, у день відходу до вічності митрополита Андрея, розпочалася друга піша проща до місця його поховання. Прочани зібралися в Добромильському монастирі Святого Онуфрія на Святій Літургії, яку очолив настоятель монастиря о. Симеон Манько, ЧСВВ.

По завершенні Богослужіння вирушили до місця призначення. Маршрут протяжністю біля 90 км розрахований на три дні. Хода пройде за таким маршрутом: Добромиль-Берестяни (перший день), Берестяни-Градівці (другий день), Градівці-Львів (третій день).

Завершиться паломництво в неділю, 3 листопада, в архикатедральному соборі Святого Юра, де о 18 год розпочнеться Свята Літургія. Опісля у крипті собору, місці поховання Митрополита, відбудеться поминальне моління та молитва за прославу слуги Божого Андрея (Шептицького).

Як повідомив о. Симеон, ЧСВВ, це вже друга проща до могили митрополита Шептицького, ініційована мирянами, які не один раз отримували Божі ласки через його посередництво.

Довідка:

У 1882 році монастир став осередком реформи Василіанського чину, названої «Добромильська». У ньому відкрито новіціат для реформованих василіан. У 1888 році в Онуфріївському монастирі розпочав служіння Церкві митрополит Андрей (Шептицький).

 

http://osbm.info/?p=9886

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next