АКТУАЛЬНО

Із собору Святої Софії Зарваницька ікона помандрує до інших українських громад в Італії

Понеділок, 23 жовтня 2017, 12:46
22 жовтня Зарваницьку чудотворну ікону Матері Божої із прокатедрального собору Святої Софії в Римі, де вона перебувала впродовж тижня, передали для почитання парафії Святих Сергія та Вакха. Упродовж наступних двох місяців, до 27 грудня, ікона із Зарваниці відвідає інші українські громади Італії.

Перебування ікони в соборі Святої Софії завершилося Божественною Літургією в наміренні дітей і молоді. Після богослужінь також відбулося мирування, процесійний обхід довкола церкви та освячення води.

Божественну Літургію очолив о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Глави УГКЦ в Римі та віце-ректор собору. Коментуючи євангельський уривок неділі про воскресіння сина вдови з Наїна, о. Андрій наголосив: "Сльози матері зворушують самого Бога, особливо, якщо це сльози в молитві за ваших дітей. Ви маєте перед Богом величезну силу. Бог співчутливий до страждань матері за своїх дітей, тому завжди моліться за своїх дітей".

Кожен день перебування ікони в храмі був присвячений молитвам у різних наміреннях. Протягом тижня богослужіння відвідали сотні українських емігрантів. Нагадаємо, образ Зарваницької Матері Божої 15 жовтня побував у Ватикані, де його з нагоди 150-річчя коронації поблагословив Святіший Отець Франциск. Після паломництва ікони українськими громадами в Італії, її повернуть до України та розмістять для почитання у соборі Зарваницької Матері Божої  в Марійському духовному центрі.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next