АКТУАЛЬНО

ІІІ Всеамериканську молодіжну прощу при парафії Покрови Пресвятої Богородиці провели у Пармі

Середа, 06 червня 2018, 17:02
1-3 червня 2018 року при парафії Покрови Пресвятої Богородиці у м. Пармі (Штат Огайо, США), відбулася ІІІ Всеамериканська молодіжна проща під гаслом «Молитва – дорога до Бога».

Проща відбулася з благословення владики Богдана (Данила), Єпарха Пармського УГКЦ, і за участю владики Венедикта (Алексійчука), Єпарха Чиказького, та владики Роберта (Москаля), Єпископа-емерита Пармської єпархї УГКЦ.

Учасниками прощі були парафіяни з різних парафій УГКЦ в США. Від василіанської парафії Святого Юрія в Нью-Йорку в прощі взяли участь представники молодіжної організації «Чисті серцем» разом з о. Франциском Ониськом, ЧСВВ, із провінції Святого Миколая в Україні, який цього літа перебуває з візитом у Василіанській провінції в США.

У суботу, 2 червня, після Божественної Літургії та Сповіді, владика Венедикт виголосив учасникам три духовні науки: «Молитва – це зустріч з Богом», «Особиста молитва», та «Спільна літургічна молитва».

Цього дня також проводилася праця в групах, з читанням і розважанням над Святим Письмом та особистими свідченнями.

Учасники також взяли участь у спортивних змаганнях, іграх, в культурно-мистецькій програмі та духовній вікторині.

Під час вільного часу владика Венедикт та о. Франциск, на запрошення о. Андрія Гановського, відвідали найдавнішу українську церкву в штаті Огайо, США, яка була збудована у 1910 р. У цій церкві Святих апостолів Петра і Павла, яка розташована у м. Клівленді, свого часу (від 1949 р. – протягом 17 років) служив парафіяльним сотрудником майбутній Верховний Архиєпископ УГКЦ Мирослав Любачівський. Отець Андрій, теперішній парох цієї парафії, провів коротку екскурсію в храмі, а також показав інші історичні храми у м. Клівленді.

У неділю, 3 червня, у парафіяльному храмі у Пармі була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Венедикт у співслужінні з владикою-емеритом Робертом. Разом з єпископами Літургію співслужили: о. Михайло Дроздовський – місцевий парох парафії Покрови Пресвятої Богородиці у м. Пармі, та о. Франциск Онисько – провінційний економ і секретар провінції Святого Миколая в Україні.

Під час Літургії владика Венедикт виголосив завершальну науку про молитву, яка була головною темою цьогорічної прощі.

На завершення прощі для учасників був представлений дитячий концерт.

osbm.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next