АКТУАЛЬНО

«Ісус Христос є простягнутою рукою Бога до людей…» - Глава УГКЦ у Житомирі

Понеділок, 11 листопада 2013, 12:13
10 листопада Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, освятив іконастас у храмі Святого Василія Великого в м. Житомирі. Після цього він очолив Божественну Літургію.
Зображення 1 / 17 Використовуйте клавіші для перегляду

«Часто так стається, що коли в людини все добре, вона має багато приятелів і друзів. Але коли часом спіткає її якась проблема, вона залишається наодинці зі своєю бідою», - відзначив проповідник. Він також зауважив, що сьогодні люди не випускають із рук мобільних телефонів, іноді навіть у храмах, а також за допомогою соціальних мереж спілкуються з тими, яких ніколи в житті не зустрінуть, або ж за одну хвилину можуть отримати вістку від когось з іншого кінця земної кулі. Проте часто так стається, що ми не знаємо людини, яка живе поруч. «Для сучасної людини як Бог, так і ближній стають далекими. І вона страждає від глибокої самотності», - пояснив він.

Люди часто питають себе: де є вихід із цієї самотності і труднощів, щоденних проблем? «Ісус Христос є тим виходом, якого шукає сучасна людина, що потрапляє у безвихідь. Він - немовби простягнута рука Бога до людини. Господь перший виходить назустріч тому, хто Його шукає і потребує, хто страждає і плаче», - додав Глава УГКЦ.

Крім цього, Предстоятель УГКЦ нагадав, що саме цієї неділі в усій УГКЦ в особливий спосіб моляться за сиріт. «Знаємо, як багато в Україні є дітей, які не мають ні тата, ні мами. А є ще сироти при живих батьках – соціальні сироти. Часом вони самотні не лише тому, що їхні батьки не мають змоги ними опікуватися. Просімо, щоб Господь допоміг їм знайти того, хто їх захистить. І молімося за батьків, які всиновили сироту, щоб вони були люблячими руками і серцями нашого Бога, який входить у життя цих дітей і приймає їх до себе», - сказав наостанок Блаженніший Святослав.

Додамо, що того дня Верховний Архиєпископ УГКЦ вручив о. Віталію Сидоруку, адміністратору парафії, церковну нагороду, надавши йому ступінь протоієрея і право носити нагрудний хрест.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next