АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав на Успіння Пресвятої Богородиці: «Запорукою нашої перемоги є Діва Марія»

П'ятниця, 29 серпня 2014, 07:03
Багато хто питає себе: а куди ж ми зайдемо? Якою ця дорога буде? Скільки жертв ми мусимо скласти, щоб достойно її завершити? На ці питання ми сьогодні не маємо відповіді і, можливо, ніхто не має. Але відповіді на ці питання дає нам сьогодні Пречиста Діва Марія. Вона, як мати, каже нам: не бійтеся, ідіть. Я іду з вами, я не пускаю вас самих.
Зображення 1 / 12 Використовуйте клавіші для перегляду

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) на празник Успіння Пречистої Діви Марії під час прощі в Унівській лаврі (Львівщина).

На прощу до Унева прибули тисячі паломників.

Блаженніший Святослав, проводячи аналогію, зазначив, що наш народ від Сходу до Заходу, від Півночі до Півдня є в прощі. «Ми з вами подорожуємо. Ідемо вперед. Подібно як колись Божий люд під проводом Мойсея подорожував пустелею. Ішов від рабства до свободи. Від смерті до життя. З дому неволі до обітованої землі», - сказав проповідник.

Пригадав, що коли Мойсей наважився повести людей цією мандрівкою, йому Господь сказав: не бійся, бо Я буду з тобою.

Коли приходить архангел Гавриїл до Пречистої Діви Марії, він каже їй ті самі слова: радуйся Благодатна, бо Господь з Тобою. Не бійся, Маріє, бо ти знайшла ласку в Бога. «Сьогодні у своєму Успінні вона показує нам дорогу до воскресіння, до нового життя, бо переходить сьогодні від життя до життя, від землі до небес», - переконує Предстоятель.

За його словами, християни споконвіку мають Діву Марію як непереможний знак і силу на ворогів.

Сьогодні Божий люд в Україні є у великій тривозі і непевності. Ми вийшли, ми довірилися поклику Бога і пішли в тій паломницькій ході гідності і свободи. Сьогодні ми просимо в Пречистої Діви Марії, щоб вона паломничала разом із нами в нашій мандрівці до свободи як ковчег Нового завіту. Вона є запорукою нашої перемоги», - просить замислитися Верховний Архиєпископ.

Він пригадав, що під її покров ще князь Ярослав Мудрий посвятив нашу землю. І цю посвяту наша Церква відновила цього року. І цій посвяті ми твердо крокуємо вперед.

Слід відзначити, що співслужив з Главою УГКЦ владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризької єпархії святого Володимира УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next