АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав помолився за упокій владики Софрона Мудрого

Неділя, 02 листопада 2014, 07:49
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив Архиєрейський парастас за упокій владики Софрона (Мудрого) в катедральному храмі Воскресіння Христового в Івано-Франківську.
Зображення 1 / 9 Використовуйте клавіші для перегляду

«Сьогодні почувається осиротілою Івано-Франківська архиєпархія і митрополія. Почувається осиротілим весь Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Сьогодні почувається осиротілою наша мати - Українська Греко-Католицька Церква», - сказав архиєрей.

За словами Блаженнішого Святослава, у заупокійній молитві всі спільно просили, щоб він прийняв у свої батьківські обійми нашого батька, нашого владику.

«Молячись за нього, ми дякуємо Господу Богу, що він подарував нам такого владику. Прощаючись з ним, ми передусім бачимо істинного монаха, - людину, яка все своє життя посвятила Богові», - відзначив Глава Церкви.

Він також подякував Господу Богу, що подарував нам владику Софрона як учителя і вихователя цілих поколінь священиків нашої Церкви.

Владика Софрон багато років був ректором Колегії святого Йосафата в Римі. Він виховав цілі покоління священиків для нашої діаспори. Владика ревно трудився, щоб і в Івано-Франківській духовній семінарії та академії виховувати священиків. Він так і відійшов у вічність як ректор Теологічної академії.

Глава УГКЦ розповів, що з подивом споглядав, як в останні роки свого життя владика після Часослова займався написанням нових духовних творів і підготовкою духовних конференцій. «Скількох він породив у священичому житті як святитель! Але особливо ми мусимо відзначити і вшанувати владику Софрона як єпископа, архиєрея і пастиря Христової Церкви», - наголосив Глава УГКЦ.

Відтак чисельне духовенство розпочало Священичий парастас та читання Євангелій.

Відео прес-служби Івано-Франківської архиєпархії

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next