АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликав семінаристів старатися про те, щоб стати святими і досконалими священиками

Понеділок, 25 лютого 2013, 09:49
24 лютого 2013 року, у Неділю про митаря і фарисея, Глава УГКЦ відслужив Літургію у Львівській духовній семінарії Святого Духа.
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

Під час Літургії Глава УГКЦ здійснив Чин поставлення у диякони чотирьох під дияконів: двох із Львівської та двох з Івано-Франківської семінарій. Із рук Блаженнішого Святослава новопоставлені диякони отримали благословення та дияконські ризи. «Ми висвятили нових дияконів, які ще глибше з’єднаються з Ісусом Христом. Зміст дияконського служіння полягає у тому, щоб бути іконою Ісуса Христа. Церква хоче, щоб у цей Рік дияконії заклик до служіння вийшов на перше місце, як заклик до християнської і людської досконалості», – додав промовець.

Наостанок Глава Церкви зазначив, що акт свячення відбувся у семінарії, щоб таким чином пригадати братам-семінаристам «не шукати у житті зовнішньої видимої позиції, а будувати Церкву там, де люди чекають на доброго святого священика, який би навчив їх бути людьми і своїм словом та служінням зміг їх поєднати з Ісусом Христом».

Наприкінці о. Микола Фредина, ректор семінарії, подякував Блаженнішому Святославу за батьківський провід та опіку над Церквою, за особливі молитви, що підтримують семінарію. Наостанок Отець і Глава УГКЦ освятив нові ікони для семінарійного храму, на яких зображені святі Йоан Золотоустий, Василій Великий, Григорій Богослов, Йоан Дамаскин та ангели Божі.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next