АКТУАЛЬНО

Богоявлення у Патріаршому соборі: Літургія, свячення води на Дніпрі (фоторепортаж)

Середа, 20 січня 2016, 08:49
19 січня 2016 року Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, в Патріаршому соборі у Києві очолив Архиєрейську Божественну Літургію, а опісля над українським Йорданом – Дніпром, звершив Чин великого водосвяття.
Зображення 1 / 38 Використовуйте клавіші для перегляду

З Главою УГКЦ співслужили владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, та владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. У молитві також брали участь священики та диякони Київської архиєпархії, а також чисельні вірні – мешканці та гості столиці України.

«Вітаю вас із цим святом. Бажаю вам, щоб ця йорданська вода, якою ми будемо причащатися, торкнулася, освятила і очистила ваші душі й тіла. Та вода, якою будемо окроплювати наші домівки, принесла нам оновлення, силу жити по-новому, жити краще, жити без гріха і без всякого зла. Нехай Дніпро понесе освячену воду Україною, проникне в усі річки й ставки нашої землі, досягне Чорного моря і зітре з нашої землі силою благодаті Духа Святого всякого врага і супостата. І тоді, як каже Шевченко, і буде син, і буде мати, і будуть люди на землі», – побажав у проповіді Глава УГКЦ усім українцям.

Фото: Роман Малко

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next