АКТУАЛЬНО

Четверта проща монашества

Вівторок, 01 жовтня 2013, 14:28
28-29 вересня 2013 року за маршрутом Золочів – Підгірці відбулася вже традиційна проща, яку щороку організовує Патріарша комісія монашества і підтримують участю богоспосвячені спільноти нашої Церкви. Цьогорічна проща вже четверта. У минулі роки ченці й черниці подорожували до монастирів редемптористів у Кохавині, Згромадження Пресвятої родини в Гошеві та василіан у Жовкві. Цього ж року прочан прийняли василіанські обителі Золочева й Підгірців.
Зображення 1 / 7 Використовуйте клавіші для перегляду

У суботу, 28 вересня, Божественною Літургією в храмі Вознесіння Господнього в Золочеві розпочалося паломництво як свідчення віри богопосвячених осіб. Саме на такий вимір прощі наголошено з нагоди Року віри, який добігає до свого звершення. До цього ж заохотив паломників о. Іван Майкович, ЧСВВ, на проповіді. І різнобарвне, з огляду не лише на одяг, а й на харизми засновників греко-католицьке чернецтво вирушило в дорогу.

Понад чотири десятки василіан, салезіан, василіанок, служебниць, студиток, йосафаток, сестер Згромаджень Пресвятої родини та Непорочної Діви Марії Фатімської спочатку відвідали святині Золочева – помолились Акафіст у древній церкві Святого Миколая та Молебень у недавно збудованому храмі Блаженного Миколая Чарнецького. Опісля ж зі співом і молитвами подалися до кінцевого пункту паломництва – монастиря в Підгірцях, дорогою повернувши до старовинної церкви в Сасові.

До Підгірців прибули надвечір, помолились Вечірню, а по вечері розпочали чування. Повечір’я, Акафіст, Молебні… Поміж тим розповідь ігумена о. Віктора Батога, ЧСВВ, про історію обителі, свідчення й прохання богопосвячених прочан і молитва на вервиці. Завершили перший день Північною.

А зранку продовжили. Як звичайно, по-монашому: Утреня, Часи, Божественна Літургія. Богослужіння очолив голова Патріаршої комісії монашества о. Петро Баран, ЧНІ. Він закликав чернецтво відважно, в самозреченні взяти свої хрести й піти за Христом, пізнати Господа в різних обставинах життя і не соромитися Його. Отець Віктор Батіг, побажавши многих літ прочанам, особливо подякував Патріаршій комісії монашества в особі організаторів прощі о. Петра Барана й с. Наталії Мельник, ЗСПР.

По обіді завітали ще до парафіяльного храму в Підгірцях та відвідали замок.

 

http://osbm.info

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next