АКТУАЛЬНО

Численна делегація УГКЦ взяла участь у відкритті у Вашингтоні Меморіалу жертвам Голодомору

Понеділок, 09 листопада 2015, 15:09
7 листопада 2015 року в центрі Вашингтона відбулося урочисте відкриття Меморіалу жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 рр.
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

Цього дня до центрального вокзалу столиці США, поблизу якого відбувалася церемонія, з'їхалися тисячі українців Америки та Канади, а також чисельні друзі України, котрі стали свідками цієї історичної події.

Від Української Греко-Католицької Церкви в цій скорботній і одночасно урочистій події взяли участь: Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, владика Богдан (Данило), Єпарх Пармський, владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордської єпархії, численні священики і миряни.

Почесним гостем заходу була дружина Президента України Марина Порошенко, яка представила відеозвернення Президента України Петра Порошенка.

В урочистостях також взяли участь конгресмен Сандер Левін, який є автором Закону США, що дозволив Уряду України встановити меморіал на федеральній землі Округу Колумбія, конгресвумен Марсі Каптур, спеціальний помічник Президента США, старший директор з питань Європи, Росії та Центральної Азії Національної Ради з питань безпеки Чарльз Капчин, який зачитав офіційне звернення Білого Дому, голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, автор проекту пам’ятника Лариса Курилас, свідки Голодомору, а також духовні, культурні й громадські діячі.

Під час церемонії також транслювалися відеозвернення сенаторів Чака Шумера та Роба Портмана, зачитувалися звернення колишнього Президента США Джорджа Буша, кандидатів у Президенти США – колишнього Держсекретаря США Хіларі Клінтон, губернатора Джеба Буша та сенатора Марка Рубіо.

У неділю, 8 листопада, за душі тих, хто загинув під час Голодомору молилися в соборі Прeсвятої родини у Вашингтоні. Архиєрейську Літургію спільно з архиєреями та священиками відслужив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав.

Фото: Посольства України у США та Тетяни Чечетки

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Посольства України в Сполучених Штатах Америки

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next