АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подякував паулінам на Ясній горі за молитовну підтримку України

Понеділок, 08 червня 2015, 16:40
«Зі зворушенням я отримав інформацію про ініціативу отців паулінів, які проводять спільну молитву за мир в Україні перед чудотворною іконою Божої Матері», - про це сказав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ на Ясній горі 8 червня під час свого душпастирського візиту до Польщі.
Зображення 1 / 4 Використовуйте клавіші для перегляду

«Я висловлюю велику подяку за особливий духовний акт солідарності з українським народом, який торік приніс багато жертв і зазнав великого терпіння внаслідок військових дій, що проводить Російська Федерація. Без спільної молитви, без зустрічі на духовному рівні немає жодного способу, щоб залікувати рани постраждалих. Потрібно шанувати болісні спомини, які залишилися у свідомості жертв, але водночас потрібно шукати шляхи зцілення, насамперед через молитву. Те, що допомагає полегшити біль і страждання, є участь у спільній молитві», - наголосив Блаженніший Святослав.

Відтак Глава УГКЦ прочитав молитву за єдність українського та польського народів: «Ясногірська Богородице, допомагай нашим народам, щоб вміли жити в злагоді між собою, допомагаючи один одному в ділах милосердя супроти тих, які є в потребі. Зроби, щоб ми, досвідчуючи Твоєї опіки і любові, вміли ділитися ними з іншими.

Відкрий наші очі на все, що єднає, і навчи нас з мудрістю приймати те, що роз’єднує. Хорони нас від помилок, зроблених у минулому, і навчи будувати спільне майбутнє, сперте на повазі, братерській співпраці та правдивій солідарності. Розпали в нас любов у згоду, заховай нас від усякого зла, нині, і повсякчас, і навіки віків».

На завершення всі спільно молилися «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next