АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ помолився за мир в Європі та в Україні перед іконою Марієповчанської Божої Матері в Угорщині

Субота, 15 серпня 2015, 23:09
15 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці за григоріанським календарем, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав узяв участь у паломництві до Марійського відпустового центру угорських греко-католиків, що в м. Марія Повч (Угорщина).
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Проща відбувалася з нагоди 300-ліття чудесного прославлення Марієпочавчанської чудотоворної ікони Матері Божої. Як відомо, у с. Марія Повч копія первісної ікони Матері Божої вдруге заплакала (1, 2 і 5 серпня 1715 року). Чудесне походження цього явища було засвідчено висновками особливої комісії з Апостольської столиці. Відтоді це маленьке село на Сході Угорщини стало паломницьким центром для вірних із сусідніх країн.

Блаженніший Святослав привітав усіх прочан та передав вітання від вірних з України: «Я приїхав до цього чудотворного місця з Києва, щоб молитися за мир в Європі, Угорщині та за припинення війни в Україні».

У своєму слові він наголосив, що українці сьогодні борються і вмирають за свободу та незалежність своєї Батьківщини і потребують молитви, солідарності та підтримки віруючих Угорщини. Предстоятель Церкви також привітав угорських греко-католиків із проголошенням тут митрополії та утворенням нової єпархії для католиків східного обряду.

«Я щиро вдячний Главі ГКЦ Угорщини Митрополитові Філіпові за надання пастирської опіки українським греко-католикам, які живуть в Угорщині. Зокрема за те, що ви прийняли на служіння нашого священика для громади УГКЦ у Будапешті. Бажаю всім паломникам, щоб Господь Бог вислухав ваші молитви за посередництвом Божої Матері», – завершив Блаженніший Святослав.

Історичну довідку Марієповчанської ікони Божої Матері можна переглянути на сайті Патріаршого паломницького центру.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next