АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ прибув до Австралії з душпастирським візитом

Середа, 17 вересня 2014, 15:52
Сьогодні, 17 вересня, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) прибув із душпастирським візитом до Австралії.
Зображення 1 / 9 Використовуйте клавіші для перегляду

На континенті Предстоятель відвідає низку міст, де, зокрема, проживають численні українські громади, - Перт, Мельбурн, Аделаїду, Канберру, Сідней, Брісбен.

Місто Перт стало першим містом, яке приймає Блаженнішого. Представники української громади та парафіяни українського храму Івана Хрестителя зустрічали Главу УГКЦ в аеропорту з хлібом-сіллю.

Також Блаженнішого Святослава на летовищі вітала староста Пертинської аборигенської громади, представниця племені Noongar. Це традиційне привітання одного з корінних народів Австралії для поважних людей світу, які вперше прибувають на континент.

Пані Маруся Яроцька, голова єпархіальної пасторальної ради УГКЦ в Австралії, зазначила, що приїзд Глави УГКЦ до Австралії – історичний момент. «Сьогодні Австралія святкує, вона вітає свого Патріарха», - наголосила пані Маруся.

«Як сказав мені владика Петро, місто Перт мої попередники завжди відвідували в останню чергу, а ми хотіли відвідати вас першими, аби показати, що Українська Церква є єдиною. Усі є важливими. Кожен займає своє унікальне місце. І сьогодні як ніколи нам потрібно бути всім разом», - сказав Верховний Архиєпископ до австралійських українців.

"Слід відзначити, що вірні Церкви в Перті справді з нетерпінням очікували на приїзд свого Патріарха, адже майже 30 років їх не відвідував Глава Церкви. Ще в 1986 році перебував з візитом у Перті Митрополит Мирослав Іван (Любачівський)"

«Це для нас духовна подія. Ми дуже довго цього чекали. Це щось дуже світле», - каже пані Мирослава Стасів, яка мігрувала в Австралію ще 1950 року.

Блаженніший Святослав відправить Божественні Літургії українською та англійською мовами, матиме зустрічі з представниками української громади, студентами та викладачами навчальних закладів, духовенством Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, представниками австралійської влади.

Перебуватиме з душпастирським візитом Глава УГКЦ в Австралії до 30 вересня.

фото Богдана Вархомія

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next