АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Архиєпископа Ігоря (Ісіченка) з 60-літнім ювілеєм

П'ятниця, 29 січня 2016, 12:45
Ми його знаємо як надзвичайно скромну особу, особу, яка у своєму житті ніколи не змагалася за якісь почесті, високі місця і сидіння, яка не сперечалася з іншими, як це роблять фарисеї і книжники у сьогоднішньому Євангелії. Це є особа, яка завжди ділилася усім тим, що має: своїм знанням, своїм досвідом і своєю мудрістю.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Такі слова привітання сказав у храмі Святого Димитрія в Харкові Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав владиці Ігорю (Ісіченкові), Архиєпископу Харківсько-Полтавському УАПЦ, з нагоди його 60-ліття.

Сьогодні владиці виповнюється 60 років. Пояснюючи символізм виповнення 60-річчя в житті людини, Предстоятель запросив поглянути в історію. «У древній Греції вік 60 років вважався своєрідним перехідним віком. Чому? У древній Спарті той, кому виповнювалося 60 років, покидав військову службу і переходив до класу сенаторів, тобто тих, кому місто доручало правління, життя і смерть, теперішнє і майбутнє своїх дітей. У древніх Афінах громадянин у 60 років переходив до групи так званих старших, які виконували функцію судочинства, були суддями в цій демократичній громаді. Щось подібне успадкувала і Христова Церква, зокрема візантійської традиції, яка бачить в особі, якій сповняється цей вік, зрілого мужа, якому через досвід власного життя, а особливо через досвід духовного життя і богоспілкування відкриваються особливі дари, - дари вести за собою у вічне життя своїх духовних дітей», - розповів Глава УГКЦ.

Він відзначив, що люди знають владику Ігоря як непересічного науковця. «Знаємо його як глибокого мислителя, слово якого проникає в саму глибину всіх суспільних подій, які відбуваються. Він, як той справжній учень Христовий, уміє поставити правильне питання у правильний час», - вважає Блаженніший Святослав.

Як відомо, Архиєпископ Ігор (Ісіченко) виступив з ініціативою об’єднання Харківсько-Полтавської єпархії з УГКЦ. І ось зараз шукають можливості такого об’єднання…

«Але, - наголосив Глава Церкви, - я б сьогодні хотів відзначити особливу його рису. Ми, спадкоємці хоча і поділеної Київської Церкви, знаємо владику Ігоря як одного з найвидатніших архиєреїв Київської Церкви нашого часу. Його горизонти молитви, духовного життя вже давно вийшли дуже далеко поза межі лише однієї конфесії Київського християнства. Він сьогодні, особливо у своєму ювілеї, хоче повести свою духовну паству через поріг, можливо, чогось невідомого, але Божого, святого, що веде у воскресіння, хоче повести дорогою єднання, дорогою, яка є дорогою справжніх християн третього тисячоліття».

«Ваше високопреосвященство, лише Господь Бог може до кінця сказати, що для нас і для вас означає 60-літній ювілей. Але ми сьогодні зійшлися сюди, щоб просити в Господа Бога всіх благодатей Духа Святого для вашого служіння. Ми сьогодні кажемо: владико, ми довіряємо вам як духовному лідерові, з яким справді певно і безпечно йти вперед», - звернувся Блаженніший Святослав до Архиєпикопа Ігоря.

«Просимо, аби Господь Бог послав вам вірних послідовників, які б справді жили з віри, як живете ви», - побажав Предстоятель ювілярові.

А ювіляр подякував Блаженнішому Святославу за привітання і за те, що той завітав до цього «історичного храму, який горів, який руйнували, плюндрували і який сьогодні відроджують».

«У силі вашої любові я переконався протягом останнього року, коли так по-братньому прийнявши звернення нашої єпархії, ви активно працюєте над майбутнім возз’єднанням Київської Церкви не лише нашої єпархії, а й усіх, хто бажає єдності. Віримо, що ваш візит, що наша спільна молитва стане також важливим чинником у відбудові храму в наших душах», - сказав Архиєпископ Ігор.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next