АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ під час «Різдвяної просфори»: «Дар Різдва надихає нас і дає нам сили»

Неділя, 17 січня 2016, 20:17
Бажаю всім вам Божого небесного світла, яке просвітило нашу людську темряву і в тому світлі нам висвітлило промінчик надії на Божу допомогу і на Його присутність разом із нами не лише сьогодні, а й на весь рік.
Зображення 1 / 39 Використовуйте клавіші для перегляду

Побажав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого вітального слова до гостей, які прибули на щорічну Різдвяну просфору з Патріархом.

На Різдвяну просфору до Блаженнішого, зокрема, прийшли: Архиєпископ Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Йосип (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Особливо привітав Глава УГКЦ новопризначеного Апостольського нунція в Україні Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, а також представників дипломатичного корпусу, зокрема пана Яна Томбінського, посла Європейського Союзу в Україні, з дружиною та Надзвичайного і Повноважного посла Республіки Польща в Україні Генрика Литвина з дружиною. Привітати Главу УГКЦ з Різдвом та долучитися до пожертв на Патріарший собор Воскресіння Христового, збірка на який традиційно проходить на Просфору, прийшли багато культурних діячів, громадських активістів, народних депутатів, представників органів державної влади всіх рівнів.

Предстоятель насамперед подякував гостям за те, що сьогодні всі вкотре змогли бути разом, аби ділитися цією різдвяною радістю.

Дарували святковий вечір гостям ведучий Богдан Бенюк, гурт «Хорея козацька», хор Патріаршого собору, хор «Аскольд», хор з храму Василія Великого в Києві, вертеп із Києво-Могилянської академії, хор з міста Хмельницького, етно-рок-гурт «Полікарп» та гурт «Бурса фольклору» на чолі з Валерієм Гладунцем.

«Дар Різдва – бути разом, надихає нас, дає нам сили. Скільки ідей зародилося під час Різдвяної просфори, які потім нами рухали цілий рік. Дякую за те, що в ім’я Боже, в ім’я Новонародженого Спасителя ми сьогодні знову разом ділимося Різдвяною просфорою», – сказав Блаженніший Святослав гостям.

Глава УГКЦ попросив згадати всіх тих, які впродовж останнього року відійшли у вічність. «Пригадаймо всіх наших героїв, які цього року віддали своє життя за волю, незалежність, свободу українського народу. Пригадаймо і всіх тих, хто сьогодні не має з ким і де святкувати Різдво. Ми кажемо, що сьогодні Україна переживає найбільшу гуманітарну кризу в Європі після закінчення Другої світової війни. Навіть офіційні дані говорять про більш ніж два мільйони біженців і внутрішньо переміщених осіб, які не мають ані такого товариства, ані такого столу, який ми маємо в цей вечір. Тому наш християнський обов’язок про них пам’ятати і бодай у своєму серці з ними ділитися всім тим, ким ми є, що ми знаємо, що ми вміємо і що ми маємо», – нагадав Глава Церкви.

«Нехай Божа сила і благодать супроводжує кожного з вас, наші родини, усю нашу Україну в новому році, який починаємо. Щоб новий рік не був новим лише через новий номер у календарі, але приніс нову якість, нову глибину, нову силу, яка б преобразила Україну», – побажав духовний лідер греко-католиків.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next