АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Зарваниці попросив молодь щодня пам’ятати про ті дари, які нам щедро дає Господь Бог

Неділя, 17 липня 2016, 12:43
Ми, як Божий народ, прийшовши на цю прощу до Зарваниці, маємо цього року обов'язок стати перед Богом і урочисто визнати великі дари й благодаті, які Він вчинив і чинить нашому народові… Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з молоддю під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці.
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

Предстоятель подякував молодим людям за те, що прийняли запрошення прибути на прощу до Зарваниці.

Блаженніший Святослав відзначив, що його зустріч із молоддю і всенаціональна проща до Зарваниці є особливою, дуже відрізняється від попередніх. «Бо ця проща відбувається в рік, який Папа Франциск проголосив для Католицької Церкви в усьому світі як Святий рік Божого милосердя», – сказав архиєрей. Він додав, що як в усіх катедральних соборах УГКЦ, так і в Зарваниці відчинені Двері Божого милосердя.

За словами Отця і Глави УГКЦ, щоб отримати повний відпуст і піти з цього місця розв'язаними від наших тягарів і немочей, одержати Божі ліки на наші рани, які ми називаємо Божим милосердям, є декілька умов. «Перша і, можливо, найважливіша – це сповідь. Бо що за проща без сповіді?! А потім помоліться в наміренні Святішого Отця «Отче наш», «Богородице Діво» і пройдіть через Двері Божого милосердя, які так широко відчинені в Соборі Зарваницької Богоматері», – попросив він.

Архиєрей вважає, що під час сповіді ми б мали визнати все погане, що вчинили, і водночас урочисто проголосити нашу відповідь віри в усе те добро, яке Господь Бог учинив нам і всьому нашому народові. «Вершиною прощі, – каже Блаженніший Святослав, – є Служба Божа. Але найважливішим моментом, кульмінацією Літургії є подяка Богові, коли ми дякуємо Йому за всі добродійства. Гадаю, ми, як Божий народ, зійшовшись на цю прощу до Зарваниці, маємо цього року обов'язок стати перед Богом і урочисто визнати великі дари й благодаті, які Господь вчинив і чинить нашому народові».

Ми завжди нарікаємо, відзначив духовний лідер греко-католиків, кажемо Богові, чого Він ще нам не зробив. Натомість, на його думку, цього року дуже важливо згадати кілька важливих історичних дарів і благодатей, які ми від Господа Бога отримали. «Цього року ми урочисто святкуватимемо 25 років Незалежності Батьківщини. Святкуватимемо 25 років розвалу Радянського Союзу – розвалу імперії зла. Хіба це не дар Божий? Це той дар, який хотіли бачити і за що віддавали своє життя найкращі сини і доньки нашого народу… – вважає Глава Церкви. – Ми повинні цей дар захистити і бути готовими віддати найдорожче, що дав нам Бог, – своє життя».

...Він нагадав, що сьогодні багато ЗМІ подають лише негативні новини. «Прошу вас, не піддавайтеся цим навіюванням. Згадуйте, що Бог доброго зробив і робить вам кожного дня», – попросив Предстоятель.

Попросив молодих людей щодня перед сном робити іспит сумління: що доброго зробив мені Бог і що я зробив – більше добра чи зла?

«Нехай Богородиця, до якої ми сьогодні прийшли, відчинить нам Двері милосердя», – побажав Блаженніший Святослав.

Відповіді Блаженнішого Святослава на запитання молоді:

Фото і відео прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next