АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в рамках роботи Генеральної асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи відслужив Літургію у візантійському обряді

Субота, 05 жовтня 2013, 20:01
5 жовтня Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію в греко-католицькому катедральному соборі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста в Братиславі (Словаччина). Учасниками спільної молитви були учасники Генеральної асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE).
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

Під час проповіді Предстоятель УГКЦ зазначив, що для нього є великою честю брати участь у пленарному засіданні Асамблеї з нагоди 1150-ї річниці «принесення» християнства св. Кирилом та Методієм на словацькі землі.

«Ми повинні виховувати Слово Боже в людині, щоб Святий Дух міг знайти своє місце для  її дальшого духовного розвитку. У контексті нової культури глобалізованого світу, у котрій від традиційних цінностей не залишилося, як каже Ісус, «каменя на камені, який не буде зруйновано» (Мт. 24, 2), прислухаймося до слів Апостола: «Давай співробітників, як живі камені вбудовані в себе дім духовний, священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа», − закликав проповідник. На його думку, «кінець людської історії не катастрофа, бо ним є сам Він − Христос, наш Спаситель», а ми, християни, несемо в собі Христа.

Блаженніший Святослав розповів, що цими днями в Україні дискутують про наступний саміт Україна − ЄС, який відбудеться у Вільнюсі 28 - 29 листопада. «Очікується, що наша країна зможе, нарешті, увійти до європейського співтовариства», − висловив сподівання Глава УГКЦ.

За його словами, християни (католики, православні та протестанти), євреї та мусульмани, з одного боку, одностайні щодо процесу євроінтеграції, але з іншого − запитують про цінності в Європі, про те, що буде з родиною і релігійним життям в Україні. «Зважаючи на це, у цей історичний момент ухвалення рішення щодо майбутнього не тільки України, а й усієї Східної Європи та мільйонів християн різних конфесій просимо вашої підтримки і молитви», − звернувся Блаженніший Святослав до присутніх на молитві.

Як ми раніше повідомляли, 3 - 6 жовтня Блаженніший Святослав (Шевчук) бере участь у цьогорічній Генеральній асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE), яка проходить у Братиславі (Словаччина). Тема Асамблеї: «Бог і держава. Європа поміж світськістю та секуляризмом».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next