АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав із душпастирським візитом парафію в Ошаві (Канада)

Вівторок, 04 жовтня 2016, 11:49
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у рамках душпастирськoгo вiзиту до єпархiï Тoрoнтo і Східної Канади 2 жовтня 2016 рoку вiдвiдав парафiю Святого великомученика Юрія Переможця в Ошаві, якій 104 роки.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Як повідомив парох парафії o. Дмитро Ганчарик, на Архиєрейську Літургію, яку очолив Блаженніший Святослав, прийшли помолитися багато вірних української громади Ошави. Із Предстоятелем Церкви молилися священики Управління єпархії Торонто і Східної Канади.

У своїй проповіді до вірних Блаженніший Святослав зосередився на євангельському читанні неділі по Воздвиженні: «Коли хтось хоче йти за Мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за Мною».

Після Богослужіння українська громада і духовенство мали спільну трапезу за участю парафіян і почесних гостей. Наприкінці Глава УГКЦ подякував парафіяльним організаціям за їхнє вірне служіння своїй Церкві.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

Парафіяльну спільноту українців Ошави організовано в 1912 році. Через кілька років громада спорудила храм. У 1957 році, коли кількість вірних значно зросла, владика Ізидор Борецький освятив новий храм.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next