АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ з єпископами Синоду УГКЦ розпочали візит до Флоренції

Неділя, 15 вересня 2019, 15:47
14 вересня Блаженніший Патріарх Святослав з єпископами Синоду УГКЦ розпочали паломництво до мощів св.Івана Золотоустого у Флоренції.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

У рамках паломництва УГКЦ відзначає дві ювілейні дати: 580-річчя Флорентійського собору та 55-річчя візиту до Флоренції патріарха Йосифа Сліпого. Візит відбувається на запрошення кардинала Джузеппе Бетторі, архиєпископа Флоренції.

Прибувши до Флоренції, делегація УГКЦ відвідала музей-бібліотеку “Medicea Laurenziana”, в якій зберігається оригінал актів Флорентійського собору 1439 року та Луцький псалтир 1360 р. Єпископи УГКЦ мали нагоду побачити оригінальний підпис митрополита Ісидора та єпископа Авраамія, правдоподібно єпископа Суздальського, — представників Київської митрополії на Флорентійському соборі. Окрім цього, українські єпископи побачили переклад актів старослов’янською мовою, які були виготовлені для делегації Київської митрополії.   

О 18:00 Блаженніший Святослав очолив Акафіст українською та італійською мовами в баптистерії катедрального собору Флоренції  Санта Марія дель Фйоре. Разом з українськими ієрархами та паломниками Акафіст молилися кардинал Джузеппе Бетторі та кардинал Ернест Сімноні. На початку богослужіння кардинал Бетторі привітав Блаженнішого Святослава, єпископів УГКЦ та паломників.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next