АКТУАЛЬНО

Напередодні Нового року до дітей з дитячих будинків на Білоцерківщині завітали гості

Субота, 02 січня 2016, 12:52
31 грудня 2015 року до двох дитячих будинків на Білоцерківщині завітали гості: сестри служебниці провінції Матері Божої Неустанної Помочі з Польщі – провінційна настоятелька с. Наталія Маціна разом із сестрами Анною та Касіяною, а також владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у супроводі о. Андрія Хім’яка та п. Тараса Миронюка, волонтера з Києва. Гості привезли дітям різдвяні подарунки, що їх зібрали добрі люди в Польщі: одяг, іграшки, солодощі, інші корисні речі, а також книжки християнської тематики.
Зображення 1 / 4 Використовуйте клавіші для перегляду

Спершу відбулися відвідини Спеціалізованого будинку дитини в м. Біла Церква, де перебувають понад 50 дітей віком до 7 років. Головний лікар закладу п. Тетяна Грибан із вдячністю розповіла про тривалу співпрацю з УГКЦ, зокрема про поміч, яку заклад отримує від місцевого пароха о. Ігоря Гріщенка та від отців василіан із Києва. Вона поділилася з відвідувачами також потребами Будинку дитини та висловила надію на подальшу співпрацю з Церквою у справі опіки над хворими та позбавленими батьківської любові дітьми. Гості були приємно вражені атмосферою затишку і любові, яка панує в Будинку дитини, адже любов для дитини є не менше потрібна, ніж професійна медична чи педагогічна опіка.

Відтак відбулася коротка зустріч із представниками місцевої греко-католицької громади, спільно з якими Секретар Синоду помолився Молебень до Пресвятої Богородиці. У своєму пастирському слові владика Богдан заохотив присутніх бути свідками і знаряддями Божого милосердя у своєму оточенні. Це, на думку проповідника, особливо важливе завдання в тих куточках України та світу, де наша Церква мало відома або перебуває у меншині, як то в Польщі чи на Сході України. Саме в таких середовищах ми можемо і повинні свідчити про великі Божі діла, які Господь учинив в історії нашої Церкви і народу. Водночас ми покликані бути знаряддями Божого милосердя і в наші часи, звертаючи увагу на злиденних, потребуючих і вбогих в нашому ближчому і дальшому оточенні. Владика Богдан особливо сердечно подякував сестрам служебницям із Польщі та всім жертводавцям, які звернули увагу на потребуючих дітей в Україні та захотіли дати їм дієвий знак християнського милосердя і любові.

Отець Ігор Гріщенко, який супроводжував делегацію в її мандрівці до дитячих будинків, подякував за відвідини та розказав про історію і душпастирські плани громади в Білій Церкві.

Пополудні гості з Варшави та Києва навідалися до іншого дитячого будинку – у Кривошиїнцях Сквироського району. Тут їх зустріла вихователька Людмила Петрівна (яку діти з любов’ю називають просто «Петрівна») та близько 20 маленьких мешканців Будинку – дітей віком від 2 до 15 років. Діти розказали гостям про своє життя в цьому Будинку, про свої заняття та захоплення. Натомість гості передали їм іменні подарунки, зібрані добродіями в Польщі, та книжки з іконками Богородиці «Милосердя двері». Дитячим будинком в Кривошиїнці опікується о. Олег Лучка, адміністратор парафії УГКЦ в с. Вербівка, а вихователі виявляють велику батьківську та материнську турботу про кожну дитину. При цьому в домі панує справді родинна атмосфера, бо старші діти опікуються молодшими та допомагають вихователям у щоденних домашніх справах.

Насамкінець усі разом – гості та мешканці Будинку дитини – заколядували українську колядку «Нова радість стала» та побажали одні одним радісних Різдвяних свят і благословенного Нового року.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next