АКТУАЛЬНО

Президент України молився за Україну в соборі Святої Софії в Римі

Четвер, 19 листопада 2015, 16:21
Сьогодні в першій половині дня Президент України Петро Порошенко разом з українською громадою Рима молилися в соборі Святої Софії в Римі, головній українській святині за кордоном. Після молитви відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, виступ та спілкування Президента з українськими мігрантами.
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

Перед входом до храму Петра Порошенка зустрічали з короваєм представники української молоді в Італії та  о. Марко Семеген, настоятель собору. Молитву за Україну очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців-греко-католиків в Італії та Іспанії. На початку молитви він привітав Главу Української Держави від імені Блаженнішого Святослава, Патріарха УГКЦ. Молитва завершилася молитовним гімном «Боже великий, єдиний» у супроводі хору студентів Української папської колегії Святого Йосафата.

Президент також відвідав крипту в підземеллі собору, де серед інших єрархів УГКЦ спочиває владика Степан Чміль, вихователь Папи Франциска в часи його дитинства в Аргентині. Президент та його дружина помолилися та запалили свічку перед його могилою напередодні візиту до Святішого Отця, який відбудеться завтра.

На завершення свого візиту до української громади Глава Держави разом зі своєю дружиною поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Після цього Петро Порошенко виголосив звернення до українців і вручив посмертне звання Героя України Анатолію Королю за його відважний вчинок порятунку людського життя під час пограбування супермаркету неподалік Неаполя. Найвищу нагороду з рук Президента прийняла дружина загиблого.

Візит Президента України завершився вільним спілкуванням з українською громадою та спільною фотографією перед собором Святої Софії. Додамо, що Главу Держави в його зустрічі із співвітчизниками в Італії супроводжувала його дружина Марина Порошенко, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Віце-прем’єр-міністр України Генадій Зубко, Міністр інформаційної політики Юрій Стець, Посол України в Італійській Республіці Євген Перелигін та Посол України при Апостольському престолі Тетяна Іжевська.

 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next