АКТУАЛЬНО

Розпочався візит Глави УГКЦ до Австрії

П'ятниця, 08 листопада 2019, 11:18
Під час свого чергового візиту до Австрії Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав вперше відвідає Інсбрук, а згодом – Відень.
Зображення 1 / 5 Використовуйте клавіші для перегляду

Розпочався візит Глави УГКЦ до Австрії прибуттям до Інсбрука увечері, 7 листопада. На летовищі Блаженнішого Святослава зустрічали вірні та священнослужителі УГКЦ в Австрії. З Відня Предстоятеля УГКЦ супровджував генеральний вікарій для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії отець Юрій Колaса.

Біля трапу літака Блаженнішого Святослава зустріли душпастир інсбруцької громади католиків візантійського обряду о. Володимир Волошин, почесний консул України в Інсбруку Вальтер Пеер, представниця української громади в Тіролі Ольга Федишин. А в залі очікувань аеропорту Інсбрука була численна делегація українських вірних, котрі щиро радіють пастирському візиту Глави УГКЦ до австрійського Тіроля. Діти у вишиванках вручили Предстоятелю символічні подарунки – серце, виготовлене з альпійської сосни місцевими майстрами, на якому українською мовою написано «Вітаємо» та дати перебування Предстоятеля УГКЦ в Інсбруку, і теплі шарфик і шапку з тірольською символікою, щоб підготувати Патріарха до суворих кліматичних умов альпійських гір.

Коротким словом Главу УГКЦ привітали: представниця парафіяльної ради українського душпастирства в Інсбруку Лідія Мельник, студент-богослов отець Роман Птасюк і парох української громади в Тіролі отець Володимир Волошин, котрий у своїй промові пригадав, яким важливим був Інсбрук для патріарха Йосифа Сліпого, котрий двічі перебував у тірольській столиці і захистив тут обидві дисертації.

«У засланні в Сибіру, у найгірших нелюдських умовах, один із в'язнів порадив Патріархові, аби вижити, зазирнути в глибини свого серця, у найсвітліший спомин… Таким спомином був для Патріарха, власне, Інсбрук», – зазначив о. Володимир.

Нагадаємо, що Предстоятель УГКЦ прибув до Тіроля з нагоди урочистого відзначення 120-ліття присутності українських студентів-теологів та української громади Інсбрука. Традиційно кращі греко-католицькі богослови поглиблюють свої знання в одному із провідних центрів європейської теологічної думки, яким був і залишається Інсбруцький університет Леопольда-Франца. Довкола студентів-теологів поступово сформувалася і українська громада, активна і сьогодні. 8-10 листопада з нагоди ювілею відбуваються масштабні святкування, в програмі яких – урочиста академія на теологічному факультеті Інсбруцького університету, Божественна Літургія німецькою мовою у катедральному соборі Інсбрука та українською мовою в колишньому приміщенні єзуїтської колегії Канізіанум, де навчалося багато видатних українських теологів.

Фото: Роман Петрунів

Пресслужба Ординаріату для вірних
Східних Католицьких Церков в Австрії
Лідія Мельник


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next